Hups, meinasin vallan unohtaa esitellä nämä ihanat kirjoneulesukat.

Anelmaiset oli pakko tehdä, kun muutenkin olen yrittänyt työstää  kaappiin kertyneitä 7 Veljes-lankoja.

20160305_234944_medium2.jpg

Valitsin mahdollisimman kirkkaat ja raidalliset värit varastoistani. Jouduin tietysti hiukan säätämään, kun erilaisten raitalankojen raidat eivät aina sopineet toisiinsa. Ongelma oli lähinnä siinä, että juuri se ainoa samanvärinen raita (violetti,  keltainen ja turkoosi) eri raitalangoissa osui samaan kohtaan, jolloin kirjonelekuvio ei tietenkään erottunut.

20160416_134211_medium2.jpg

Nämä pitkät sukat nielivät yhteensä 220 g erivärisiä 7 Veljestä-lankoja. Sukat valmistuivat 29.3.2016.

Anelmaisten ohje löytyy Ravelrystä ja Novitan sukkalehdestä 2015.

Koska etenkin nilkassa ja kantapäässä purin moneen kertaan (en tykännyt väriyhdistelmistä tai liian lähekkäiset värit estivät kirjoneuleen näkymisen), meinasin jo tosissaan jättää nämä säärystimiksi. Seuraavalla kerralla teenkin varmaan niin tai ainakin tuon reikäisen kukkaraidan sijoitan johonkin eri kohtaan. 

Näihinhän kuuluu sitten vielä pitsinauhoja ja virkattuja kukkia. Saattavat jäädä tekemättä multa...

Sopivat omiin koipiini, mutta voinhan nämä kyllä antaa eteenkinpäin :).

 

 

Toiset sukat, joita neuloin osittain samaan aikaan: Villapallon kalenterisukat. Saatiin vihje päivässä ja se oli tosi sopiva määrä. Mulla jäi aina päiviä väliin, mutta oli helppo kuroa jälkijuna kiinni, kun ei ollut kovin pitkistä pätkistä kysymys.

Varastosta valitsin valkoisen ja purppuraraidallisen 7 Veljeksen.

20160414_135109_medium2.jpg

Villapallon kirjoneulekalenterisukat :). 7 Veljestä, valkoinen ja raidallinen yht. 100 g. Puikot 3,25 ja 3,5 mm. Valmiit 31.3.2016.

Edit. Sukkien ohje löytyy täältä ja Ravelrystä.

Kiva oli neuloa tällaista vihjeneulontaa pitkästä aikaa. Itseäni häiritsi hiukan se, että kirjoneulekaaviot olivat erimittaisia. Tein saumakohdan omaan tapaani sukan sivuun (enkä pohjaan), joten siihen tuli välillä vähän säätöä, kun mallikerrat olivat 4:n, 5:n, 6:n ja 8:n silmukan levyisiä. Ei se lopulta paljoa haitannut kuitenkaan.