Kaupassa oli taas mahdottoman kaunista uutta lankaa. Niin kaunista lankaa, että sitä piti saada omaksi.

 
Niin kaunista lankaa, ettei sitä meinannut raaskia neuloakaan. Yritin kyllä heti, sukanvartta, kun se kerran sukkalankaa on.
Neulejäljestä tuli kovin epätasaista, ainakin resori tuntui ihan joustamattomalta. Sukanvarsi meni siis purkuun heti. Muutenkin tuntui, että tämä lanka olisi vielä enemmän edukseen jossain vähän sukanrajaa ylempänä :).
 
 
Löysinpä sitten juuri oikean huiviohjeen!
Tässä lanka pääsee oikeuksiinsa, kun ei ole turhia krumeluureja. Reunuspitsi taas tuo pisteen iin päälle, siinäpä se kiva yksityiskohta muuten yksinkertaisessa huivissa.
 
 
Lanka oli juuri oikea tähän työhön ja kerä riitti mukavasti. 94 g painoi valmis huivi ja noin 10 g jäi, joten kerässä taisi olla vähän ekstraa :). Jos olisi ollut tasan 100 g:n kerä, niin olisi voinut langan riittäminen ruveta jossain vaiheessa stressaamaan. Tosin mä ajattelin jo etukäteen, etten ole ollenkaan pahoillani, vaikka "joutuisinkin" ostamaan juuri tuota lankaa vähän lisääkin!
 
Niin että tallainen shaalilette, huiviletti tällä kertaa:
 
 
Mini Mochi Shawlette (ravlink)
Lanka: Regia Hand-dye Effect 94 g
väri 06552
(70% villa - 25% polyamid - 5% polyacryl)
Puikot: 4,5 mm
 
Muuten tein ihan ohjeen mukaan, mutta nurjat "raidat" neuloin vähän oman pääni mukaan enkä tasaisesti 6 krs:n välein. Minusta se on parempi noin :).
Vaikka reunus tuntui ensin nälkävuoden mittaiselta, yllättävän nopeasti se tuohon syntyi ja huolitellunoloinen lopputulos korvaa pitkästymisen vaivat ihan täysin. Tällaisen reunuksen haluan tehdä toistekin!!
 
Tykkään oikein oikein kovasti. Langassa on myös turkoosia mukana, vaikka kuvat näyttävät kovin sinisiltä.
Tätä lankaa oli aivan ihana neuloa ja sitähän löytyy vaikka millaisina upeina värisävyinä......
 
Muistilappu: Lanka kuulemma värjää aika lahjakkaasti huuhdeltaessa. Mä vaan pingotin huivin ja otin saman tien käyttöön. Hyvä kun maltoin edes pingottaa, mutta pakkohan oli mokoma ruttukasa suoristaa!
Pesen huivin joskus sitten käytettynä, joten pitääpä muistaa tuo värinpäästöjuttu sittemmin.
 
***
 
Täällä nyt vähän syyslomaillaan, tavoitteena olis lukea 1 (!) kirja, pelata paljon pelejä, ulkoilla sekä saunoa ahkerasti ja ties vaikka kutoakin vähäsen!
Hyvää alkanutta viikkoa!

(lisään ehkä pari huivikuvaa, kunhan ehdin tsekata ne vielä uudestaan - nyt täytyy häippästä vähäks aikaa, kun kutsu käypi keittiöstä)