Ennakkovaroitus; tämä postaus sisältää vain minimaalisesti neuleasiaa eikä yhtäkään kuvaa!

Onneksi se viikonloppu lopultakin loppui!

Kaikki alkoi siitä, että oli perjantai, 13. päivä. Oikeasti mä en ole taikauskoinen, mutta nyt on kerrankin hyvä syy laittaa päivämäärä muistiin :), sillä viikonloppu alkoi meidän huushollin ihkaensimmäisellä matokuurilla ja päättyi pahanlaisen palovamman sietämisellä ja hoitamisella.

Jotta talossa riitti petivaatteiden putsauksen lisäksi muutakin tekemistä, heti lauantaiaamuna naapurinsetä ryhtyi kaatamaan meidän ja heidän pihojen välistä pensasraja-aitaa. Haluavat varmaan lopultakin selvittää, mitä minä silloin oikeasti touhuan, kun liihottelen aamutoffeleissani pihassa joku lankamytty kainalossa ja räpsin siitä kameralla kuvia. No, aidankaadosta sovittiin kyllä jo viime kesänä, mutta nyt oli sitten pakko laittaa vipinää ikkunanpesuun ja verhojen¨vaihtoon.

En oikein tykkää, että meidän keittiönpöydän antimet (ja oma aamuäreähkö pärstäni) näkyy toisten pihaan ja terassille ihan suoraan, joten piti oikein kaivaa vanhoja valoverhoja esille ja ripustaa niitä edes näennäiseksi suojaksi. Raja menee noin kahden metrin päässä meidän keittiön ja makuuhuoneen akkunasta ja naapuritontti on pikkuisen ylämäessä eli näköyhteys on oikein hyvä! Onneksi olin pessyt joitakin verhoja jo valmiiksi, ja ikkunanpesuhan odotti vain sitä, että löydän ikkunanpesimen.

Viikonlopun nimipäivänvieton lomassa meillä pestiin akkunoita, ikkunoita, verhoja, kappoja, lakanoita, peittoja, tyynyjä sekä petareita kertaa kuus. Lisäksi  meillä imuroitiin, imuroitiin, imuroitiin ja imuroitiin - ja välillä katkottiin sitä pensasaitaa.

 

Olisi oikeastaan ollut käyttöä ylimääräisillekin käsipareille, mutta mitä tekee talon emäntä. Paistaa kämmenensä hellanlevyllä ja kärvistelee tuskissansa loppupäivän.

Vaan ikinä en olisi uskonut, että niin pahasti kärventynyt käsi voi parantua niin nopeasti! Monen tunnin haaleassa vedessä liottaminen ja loppuillan rasvaaminen taisi aiheuttaa melkein ihmeparantumisen kaikkien sympaattisten ajatusten lisäksi. Kiitos kaikille ihanista kommenteista!!

Etusormessa ja keskisormessa on nyt sellaista hieman kovaa nahkaa pahimmin kärähtäneissä kohdissa, mutta enää ei satu. Kahteen kohtaan saattaa tulla pienet vesirakkulat, mutta muuten iho on jo alkanut korjaantua ja nimettömästä ja pikkurillistä näkyy vain pieni aavistus jonkinlaisesta osumasta. Käsittämätöntä ja aivan ihmeellistä.

 

Lohtuneuleen tarpeessa olin kuitenkin kaiken tämän jälkeen ja niinpä aloitin yhden uuden neuleen (ups), mutta en taida näyttää sitä vielä. Jostain syystä kaikki ne neuleet, joita oon vilauttanut täällä alkuvaiheessa, on juuttuneet ja muuttuneet liki ikuisuusprojekteiksi.

 

Myssyviikot alkoivat ja mukaan mahtuu vieläkin. Tulkaa myssyilemään! Tämän kuun aikana voi ilmoittautua, mutta se ei tietenkään sido mihinkään. Jos tulee muita kiireitä, niin ei haittaa, vaikkei yhtään myssyä syntyisikään. Omiakaan myssyntekoja en ole ehtinyt vielä edes suunnittelemaan!

 

Samosneuleen ohjetta yritin lukea vielä tarkasti, enkä nyt ainakaan itse huomannut kummempia virheitä. Puseroiden senttimitat (vartalonympärys + korkeus jne) voisin vielä mitata jossain vaiheessa ja lisätä. Toivottavasti muistan ja jos ei ala kuulua, niin muistuttakaa!

--

No nyt nälkäinen väki ulvoo ruokaa, joten tuun lisäämään nuo puuttuvat linkit myöhemmin. Stsau!

Eedit links.