Mulla on niin pitkät kädet, että hermot menee. Villapaidan hihoja oon tehnyt jo monta päivää ja kun päivien yhteenlaskettu neulomisaika on ollut tosi minimissään, niin ne hihathan ei sitten tunnu edistyvön yhtään.

Harmittava välinepulakin iski. Magic Loop eli Taikalenkki ei todellakaan toimi, jos

a) pyöröpuikko on liian lyhyt

b) siiman ja puikon liitoskohta on liian suuri, eli silmukat ei liu'u

c) siima on kankea kuin rautakanki.

Ihan oikeasti, jos ohjeessa lukee, että hihan mitta 43 cm, mun pitää tehdä vielä melkein 5 senttiä lisää + vielä ne mustaan aukkoon katoavat hukkasentit. Tällä kertaa ohjeessa luki kyllä, että hihan pituus 29 cm, mutta mulla ei kylläkään ole käyttöä vajaamittaisille hihoille villapuserossa! Täällä siis kaikessa rauhassa tikutetaan villapuseron hihoja ja päätinkin jo, etten edes tähtää kuunvaihteeseen valmistumista. Siinä nimittäin menisi sitten jo yöunetkin.

En kuitenkaan halua, että se(kin) työ jäisi iankaikkisuusprojektiksi, varsinkaan hihojen takia, joten hissukseen jatkan tikuttamista. Moni muu homma kiinnostaisi nyt kieltämättä enemmän, mutta kun mulla on jo entisestään liikaakin hihattomia villapuseron puolikkaita komeron perällä. En ole aiemmin tosissaan tajunnut, että tämän pitkäkätisen lajiominaisuuden takia langat oikeasti lähes aina loppuu kesken hihojen kohdalla. No, jospa nyt vähitellen oppisin laskemaan langanmenekkiä paremmin. + 100 g hihoihin!

Etten ihan puutuisi niiden hihojen kanssa, lupasin välissä tehdä esikoiselle liivin. Jämälangoista, eli aikaisemmasta ponchosta jääneet Teddy Galaxit sai kyytiä. Eivät tosiaankaan olisi yksin riittäneet, joten yksivärinen violetti Teddy sai toimia hätäapuna ja tämmöinen pikkuliivi siis syntyi:

411913.jpg

Silmukkamäärät tempaisin ihan myssystä, mutta 77 silmukkaa osui ihan nappiin. Siitä sitten matkan varrella parit kavennukset ja levennykset ja kaula-aukko ja silleen. Helman joustimen tein vasta lopuksi juuri langan loppumisen estämiseksi.

Perusslipari 11-vuotiaalle, puikot oli jotkut isot, jotka sattui pöydällä olemaan vapaana. 168 g kului lankoja. Mittailusta ja punnitsemisesta lienee sikäli hyötyä, että langankulutuksen arvioiminen eri töihin saa ainakin jotain "maamerkkejä".