Olipas hauskaa vähän kurkistaa muidenkin käsityökoreihin, mitä siellä onkaan tulossa. Kiitos kaikille vastauksista, niitä lukiessa välillä vähäsen hihittelin ja repesin kyllä nauruunkin pariin otteeseen, kohtalotoveruudesta kai lähinnä :).

Itse menin sitten illalla vielä aloittamaan yhden uuden työn, vaikka yritän mukamas pitää jotain tolkkua keskeneräisten määrässä. Tosin huomasin, että muutaman välipäivän jälkeen tänään olisi taas uutta intoa tarttua siihen Isoveli-fufoonkin, joten kai se vaihtelu hyvääkin tekee.

Laitoin muuten tuonne sivupalkkiin kuvalinkit noihin 171403.jpg  sniikkeri- ja rimpsulakki-ohjeisiin. Tosin linkit lymyilee nyt tuolla ihan alanurkassa, kun en osaa enkä uskalla alkaa noita laatikoita siirtelemään. Siinä menee äkkiä  koko Blogistaania sekaisin, jos alan niitä säätää :D. Tove-lapasistakin on jonkinlainen silmukkalaskelma tuolla sivulla, mutta ajattelin laittaa ne näkyvämmin esille, kunhan oon itse vielä uudestaan kokeillut ohjetta.

En  minä mikään ohjenikkari varsinaisesti ole, mutta joskus harvoin tulee jotain ohjeita kirjoitettua ylös.  On tietysti mukavaa, jos niistä sitten on jollekin muullekin vähän apua tai vinkkiä.

 

Kävin tiistaina kirjastossa ja ihan sattumalta tuli mieleeni kysäistä, onko Anu Harkin uutta kirjaa talossa. Koska sitä ei ollut, meinasin laittaa seutuvaraukseen. Kiltti kirjastontäti (n. 20 vuotta mua nuorempi) lupasi kuitenkin katsella, josko se olisi omaan kirjastoon tulossa. Seuraavana päivänä tuli noutoilmoitus ja eilen hain kirjan kotiin, joten toiminta oli vähintäänkin nopeaa.

Puikoissa! -kirja on oikein kiva. Parilla selauksella totesin, että tuskin sitä silti ainakaan itselleni hankin. Anti itselleni oli lähinnä se, että mielikuvitusta voi käyttää rajattomasti eikä (neule)ohjeen tarvitse olla monimutkainen ollakseen mielenkiintoinen. Siinä mielessä ajatusmaailma onkin lähellä omaani. Koska mulla kuitenkin ohjeita ja kirjoja on jo entuudestaan kirjahyllymetrikaupalla jo olemassa ja itse tulee kehiteltyä omasta päästä vielä lisää, en sentään maksaisi täyttä hintaa pelkistä ideoista. Toteutukseen saattaa kyllä päästä jokunen idea. Kaikkein eniten kirjassa ilahduttivat aivan ihanat lankakuvat :) ja neulojan herkkukaakao-ohje.

Selasimme kirjan myös tyttären kanssa ja muutamia toteutettavia tai kokeiltavia juttuja siellä olikin juuri aloittelijalle - päällystettyjen käsirautojen ideaa en silti alkanut sen tarkemmin valaisemaan 10-vuotiaalle..

Muuten kirja on kaunista katsottavaa ja on varmaan suunnattukin enemmän sellaiselle neulojalle, joka on vasta hiljakkoin tutustunut neuleiden (käsitöiden) maailmaan tai muuten kaipaa hieman perinteistä vapaampaa otetta käsitöiden tekoon.

Lopputiivistelmä: Oikein kaunis ja kiva katsella ja selailla ja maistella ideoita, mutta meille tuskin hankitaan omaksi.

 

Ai niin, meidän tämänvuotinen  70969.jpg !

Fufotempauksen palkinnot arvotaan lähipäivinä, käykää siis fufoilijat vielä kuittaamassa lopputulokset. Ja hei, laittakaapas nyt niitä juttuja 3-sarjaan!! Kipin-kapin kaivelemaan jostain vanhoista jutuista joku herkkä tilitys tai muu juttu, että saadaan kunnon arvonta aikaan. Hooo-op! Outi on myös luvannut lahjoittaa yhden palkinnon (1-sarjassa), joten kannattaa ehdottomasti osallistua.

Mikäli eilisistä kommenteista oikein ymmärsin, ensi vuoden fufoiluun onkin jo uusia töitä kehkeytymässä!! Ha-haa!

Joku asia mulla vielä taisi olla, mutta nyt loppui aika, joten palailemisiin ja

Oikein hyvää viikonloppua kaikille!