Tein viime jouluksi näitä lapasia Stitch'n Bitch -kirjan innoittamana luultavasti ainakin kuudet. Mun vanhassa blogissa ja tässä blogipostauksessa on kuva muutamasta. Olipas muuten hassua lukea lähes vuodentakaisia juttuja ekasta blogintapaisesta, jota pidin alkuun tuolla msn:ssä enkähän edes uskaltanut julkaista sitä alkuun!
 
Jokunen päivä ennen joulua näitä lapasia erivärisinä oli tietysti vino pino "vain"  peukkuja vailla ja muistan vieläkin kun istuin sitten sohvalla ja neuloin sarjana peukkuja. Istuin ja neuloin ja istuin ja päättelin.
 
232490.jpg
 
Nämä kesäsäilöstä kaivetut tyttären lapaset muistuttivat kivasta lapasmallista ja sitten olikin helppo päättää, mihin käytän Nora-langan lopun. Noraahan meni tähän huihattimeen, joka on nyt muuten päätynyt ihan tavalliseksi huiviksi.
Hihattimena se aina vaan jotenkin krinnasi. Pitsineule kai veti hihoja kasaan, ja niitä sai aina olla nykimässä pitemmiksi. Mittavirhekin saattaa kyllä olla osasyynä, kun ei oikein tullut suunniteltua sitä hihatinta sen enempää. Mutta nyt se on oikein kelpo huivi - ja huiviksi sen alunperin piti tullakin, joten loppu hyvin, kaikki hyvin..
 
 
Nora on aika paljon S&B:n ohjeessa käytettyä Isoveljeä ohuempaa, seiskaveikan luokkaa, mutta kuitenkin "kovempaa", joten silmukkamääriä piti sitten sen mukaan muunnella.
Vastaisen varalle siis muistiin:
Puikot  6 ja 3½ sukkapuikot.
Aloitus Teddyllä, 6tosen puikoilla, 24 s. Ainaoikeaa n. 6-7 cm.
Reunuksen jälkeen lisäys joka 2. silmukkaan -> 36 s. ja vaihto 3 ½ puikot + Nora-lanka.
Peukalo kiilana. (11s langalle - takaa 4 s, peukun silmukat noin 17) 
 

233642.jpg

 

232515.jpg

Ja kuten kuvasta näkyy, värejä on täysin toivotonta saada näyttämään oikealta. Luonnossa ruskeat on yllättävän lähellä toisiaan ja lapasten oikea väri on jotain noiden välimaastosta. Kauniin, aavistuksen suklaanruskeaa... Ja kesällä virkattu lätsä kuuluu samaan sarjaan, vaikka näyttää sekin vähän eri värimaailmasta karanneelta.
 
 
Virkkasin aamulla yhden salomoninsolmuhuivin valmiiksi  ja sain juuri sopivan kaulahuivikokoisen 1 kerästä Dream Mohairia (Idéna). Yläreunaan virkkasin ketjusilmukoita 5-6 s lenkkiä kohti, näin se reuna vähän napakoitui  ja huivi asettui paremmin muotoonsa.
 

232502.jpg

Langan kauniit värit ei toistu tässäkään, valitettavasti se ei vaan onnistu. Mutta kauniit syksyn sävyt, jotka kuuluvat tulevan omistajan vakiovärikarttaan :).
 
 
Näköjään saan aloitettua ja tehtyä valmiksi nämä kaikki "aivottomat" neuleet. Mitähän se kertoo tekijästä?? Isoihin töihin ei nyt kapasiteetti näytä riittävän. Voi se tietty olla vähän aikakysymyskin.
Mutta entäs sitten, kun en saa enää aivottomiakaan tehtyä....
 
Hah, huis pois mokomat synkistelyt.
Nyt tarvitaan näitä kaikkia asusteita ja sainpahan nätit ja kerrankin sopivan kokoiset lapaset sävy-sävyyn huivin ja lätsän kanssa.
 
 ***
Luin juuri, että olen voittanut Tuttuja pistoja -blogin arpajaisissa, voi miten hauskaa!!
Lisäilen myös Eusun sniikkerit tuonne ohjesivun bongauksiin.
Tulossa luultavasti siis haamuja, koska nyt pitää häippästä.