Edit siivosi jälleen jokusen roskapostin. En niin millään viitsisi ottaa kirjaintunnistetta käyttöön, mutta pakkohan se kohta on, kun saastetta tunkee niin paljon. Pahoittelut haamuilusta!

Jämälangoista kyhättyjä käsitöitä näytän tällä kertaa. Joululahjaksi tehdyistä Fetchingeistä jäi Sisu Glitteriä juuri semmoinen määrä, mistä ei yksinään saa enää mitään tehtyä. Laitoin  kaveriksi Novitan Nallea. Kukkasessa on sormikkaista jäänyttä seiskaveikkaa, joten ihan jämälangoista tämä syntyi.

2398009575_ea71046842.jpg

Mallina tuttu, Jatan ihana MarioMyssy. Tosi mukava neulottava. Toinen meinasi hypätä puikoille ihan saman tien.  

Tämä myssy lähti aamulla ilman kukkasta esikoisen päässä koulumatkalle. Ei siihen kuulemma välttämättä olisi tarvinnut mitään koristeita laittaa.. Virkkasin kukan siis puolisalaa, mutta kun sitten lopulta näytin, miltä se napin kera näyttäisi tuossa keikkumassa, niin kelpasihan se :). (Sisu Glitter + Nalle + 7V yht. 80 g.)

 

Jämälankatöissä saa kyllä viime metreille jännittää langan riittämistä. Myssyssäkin varauduin siihen, että neulon päälaelle joka toisen kerroksen kaksinkertaisella Nallella, jos Sisu loppuu, mutta onneksi se kuitenkin riitti. Kaikkein kätevintä on käyttää jämälangan kaverina jotain isompaa lankakerää, sillä muuten käy helposti niin, että  työhön pitää kuitenkin ostaa lisää lankaa, jos/kun arviot pettävät.

Toisaalta jämätöissä on vähän samaa kuin räsymaton teossa. Matkan varrella tulee muisteltua niitä vaatekappaleita, joiden jämälangoista on kyse. Ripaus nostalgiaa mukana, siis.

 

2398010115_652f80d173.jpg

Samosraitakassi meni todella hilkulle. Jotkut raitalangat menivät viimeistä senttimetriä myöten, muutamia tietysti jäi yhä jäljelle ja lila pohjaväri riitti juuri ja juuri. Tällainen raitakokoelmakassi siitä sitten tuli. Mukana jäännöksiä poikain Samospuseroista (3 kpl), Kuopuksen Samostunikoista (3 kpl) sekä ainakin yhdestä virkatusta kassista :).

Pikkukassi syntyi  taannoisesta Piruettimekosta jääneesta Tennesseennöttösestä.

Samos-kassi koukulla 3½, 115 g ja Tennessee-pussi 30 g.

Kunhan poikkean koneelle seuraavan kerran, ilmoitan nämä vielä virallisestikin tänne:

1427965.jpg

 

Nyt tekee mieli tehdä jotain ihan "oikeistakin" langoista. Keskeneräisten kaukaloonkin pitäisi varmaan kurkistaa. Muistelen, että  siellä on ainakin yhdet sukat ja pari kesäkolttua odottamassa. Yhä edelleen mun tekis mieli neuloa joku villatakki itselleni. Mutta ei sentään jämälangoista :).