Tikru oli tuonne edelliseen kommentoinutkin tuota, mitä mietiskelin tällaisen määräaikaistyön jättämästä jonkinlaisesta tyhjyyden tunteesta .

Olen edelleen itsekseni pohdiskellut asiaa ja todennut, että on tosi mielenkiintoista ja varmaan välillä tärkeääkin miettiä, miksi minä oikein neulon? Ja mikä siinä neulomisessa on niin tärkeää. 

Itselleni on tärkeää se, että neulominen (jollekin, jotain) on kivaa. Jätän siinä samalla neuloessani puumerkkini työhön ja omaan mieleeni jonkinlaisen jäljen tehdystä työstä. Useinhan jotain neuletta käyttäessä tulee mieleen ne tapahtumat, joiden aikana kyseistä neuletta on tehty. Jopa joku tietty elokuva tai yhteiskunnallinen tapahtuma tai tärkeä tapahtuma omassa elämässä, voimakkaat tunnetilat jne. saattavat yhdistyä johonkin tiettyyn käsityöhön.

Toki on niitäkin neuleita, jotka "vain" tehdään alta pois ja sitäkin on hyvä joskus kokeilla. 
Mutta jos joskus haluan liukuhihnahommaa tehdä, otan saumurin ja surautan sillä kasan ompeluksia. Ompelun puolella tuntikausien väkertäminen onkin yleensä ihan kauhistus. Siinä pitää tulla valmista - ja nopeasti!

No, tässäkin löytyy varmaan erilaisia tapoja ajatella ja kokea; jollekin maali on tärkein, toiselle se itse matkanteko...  tai sitten jotain siltä väliltä =O).