Jemma-nimisestä paikasta löysin tässä päivänä eräänä NORA -kampalankaa. Tekijäksi kerrotaan Suupohjan kehruutehdas.

Lanka on tumman, hieman kiiltävänruskeaa ja sitä on 2 kpl  100g:n vyyhtiä. Vyötteen kertomana strategiset mitat ovat n. 100g = n. 210 m, villaa 50 %, muita kuituja 50 %. Puikkosuositus 3-3½.

Meidän kamera on vielä ihan täynnä viimeviikkoisia juhlakuvia, joten kuvaa mulla ei ole tuosta langasta. Mutta kyllä se ihan tavalliselta langalta näyttää :).

Kiinnostaisi nyt tietysti, että mitä on tuo kampalanka, kun ei "muista kuiduista" tuon enempää kerrota.

Ja tietysti, mihin tällaista lankaa oikeastaan pitäisi tai kannattaisi käyttää.

Olen kuullut joskus jotain jostain polttotestistä, mutta en kyllä yhtään muista, mitä. Että laitetaankos lanka uuniin lämpenemään, ja katsotaan, missä lämpötilassa se alkaa sulaa. Tai tulitikkuako näytetään ja sitten ihmetellään, kun palovaroittimet piippaavat henkihieverissä.

Pitäisi varmaan tutustua tarkemmin lankojen sielunelämään, niin viisastuisi taas huimasti.

 

 

Kesä"loman" kunniaksi olen tässä aloitellut kaikenlaista. On nyt sitten tekeillä Spectrumia, maskottikisaa, fufojakaan unohtamatta. Joka piirongin päällä notkuu joku tekele ja ulko-oven lähettyvillä tietysti jokunen "pihaneule". Kun laittaa kolme takkia päällekkäin ja lämpötoppahousut jalkaan, niin kyllähän niillä jo Suomen suvessa tarkenee neuloskella, viimeistään juhannuksen tienoilla. Tai kyllä tänäänkin olisi ollut ihan lämmin, jos tuuli olisi niin suonut.

Raparperisadonkorjuu aloitettiin jo ja älyhyvää piirakkaa tulikin.

Ja nyt taidan hipsiä kurkistamaan, mitä meidän pesukoneesta mahtaa löytyä. Vähän jänskättää (siksihän tässä olen notkunutkin, kun en tiennyt, mitä olisin tehnyt pesuohjelman aikana). Ja saa kyllä pitää peukkuja.