Tämän päivän käsityöt: pihassa jään rouhintaa rautakangella (autsch, nyt sattuu käsiin) ja keittiössä leipomista.  

Ajattelin tarjoilla pääsiäispyhien alkajaisiksi meidän perheen suosikkirahkaleivonnaisen reseptin. Jos joku haluaa kokeilla, niin tässäpä

 Maailman helpoimman rahkapiirakan ohje:

pohja:

100 g margariinia sul.
1,5 dl sokeria
1 muna
1 dl kermaa 
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauh.
2 tl vaniljasokeria 
 
Täyte: 
1 prk rahkaa 
1 dl kermaa  
1 muna 
½ sitruunan mehu
½ dl sokeria 
1 tl vaniljasokeria 
 
Tämä kakku on siitä helppo, että pohjan aineet sekoitetaan puuhaarukalla sekaisin ohjeen järjestyksessä.  Taikina levitetään piirakkavuokaan ja samassa kulhossa samalla puuhaarukalla sekoitetaan täyte. Paistetaan 225asteessa 30 min. (tai vähän vähemmän)

Vähän tiskiä, nopeasti valmis, kokeilkaa vaikka!

 

Tällä kertaa meidän piirakalle kävi kyllä vähän hassusti; täyte vajosi jonnekin ja pohjataikina nousikin pintaan. Piirakka näytti vähän erilaiselta, mutta maku oli tavallistakin parempi, etten sanoisi karamellisoitunutta.. En edes kuvaa ehtinyt napata, kun se jo katosi parempiin suihin.  (Vinkki; voit joutua tekemään ensi kerralla tupla-annoksen.)

 

Kiitokset vielä kaikille boleroa kehuneille. Itse asiassa tykkään siitä tosi paljon, toivottavasti sille on paljon käyttöä. Nappiaarrelaatikosta löytyi sopiva nappikin.

Lauralle myös kiitos teddysukkakommentista, voisin vaikka tehdä yhdet Koe-Teddyt itselleni, kuulostaa nimittäin aika pehmeältä!!

 

Tämä pupu tässä vielä kiikkuu ja toivottelee kaikille hyviä pääsiäispyhiä!!

60659.jpg

P.s. Ei siis kerta kaikkiaan mitään uusia neulekuvia, kun en "uskalla" keskeneräisiä paljon vilautella. Yksi uusi on nyt aloitettuna, kun piti sellainen aivoton tekele jostain kehittää.