Tässä nyt tulee muutama sekalainen neule sekalaisessa järjetyksessä. On postattava ennen kuin unohtuvat tai häviävät käyttöön ja pois huushollista. Lukijalta toivotaan kärsivällisyyttä, tarina saattaa vähän venyä.
 
 
Huivi
Olin jo aikaisemminkin ajatellut neuloa tuoreelle kälylleni huivin, mutten oikein keksinyt tarpeeksi hyvää (?) syytä. 
Sitten ihastuin tähän lankaan ja sain oikeastaan aika itsekkään idean; päätin neuloa langasta setin äidille ja vauvalle, sille tulevalle kummityötlle. 
He saavat ensin olla sävy sävyyn samikset ja huivihan jää toivottavasti käyttöön vielä sittenkin, kun nuttu (tämä täällä)  ei enää vaaville mahdu.
 
 
 
Mini Mochi Shawlette (ohje)
Lanka: Schachenmayr nomotta Regia Hand-dye Effect (91 g)
Puikot: 4,5 mm
 
Harmillisesti juuri tässä kerässä oli yksi solmu, joka aiheutti hyppäyksen yli yhden tumman raidan.
Hyppäys haittasi ensi alkuun aika paljonkin, harkitsin vakavasti purkutoimenpiteitä. Nyt se ei enää harmita, eihän näissä muutenkaan aina raidat mene niin säntillisesti. 
Huivin kuva on tarkoituksella tuollainen kutistettu, vaikka melkein luulenkin, ettei tuore äiti taida tänne blogiin eksyä.
 
 - - - - -
 
Lapaset
Tytär sai synttärilahjaksi sydämelliset lapaset.
Omatekoiset tumput on meillä kovasti toivottuja ja siksipä pitää takoa kun rauta on kerran kuumaa. Tytär hukkasi parit lapaset syksymmällä ja tuntui aidosti surevan asiaa. Näitä onkin jo viikko käytetty tpdeööa (Hui! Tuossa piti lukea: todella) ahkerasti - kuten kuvasta nöyhtää näkyy *hmpf*.
Pitäisi olla lämpimät kädessä, kun on seiskaveikkaa kaksin kerroin. Peukut tein yksivärisiksi.
 
 
 
Heart Mittens / Sydänlapaset
Ohje Pitsiä ja Palmikoita -blogista, Ravlink
Lanka: 7V l.valkoinen ja tumma lila yht 85 g
puikot 3,5 mm
 
Reilu koko näissä kyllä on, voisin kokeilla vaikka Novitan Nallea seuraaviin vähän pienempiin.
 
----
 
Myssy
Lempimyssymallini ehdottomasti, Thorpe. Mulla on itse asiassa neulottuna jo kolme Thorpea, mutta kahdesta aikaisemmasta puuttuvat edelleen reunavirkkaukset sun muut viimeistelyt.
Tähän Thorpeen purin langat viimetalvisesta baskerista, joka lörpähti. RRrrrakastan tätä lankayhdistelmää, joten uusiksi neuloin sen.
 
 
Langat: Novita Maya ja Wool (petrooli) 78 g
Puikot: 4,5 mm
 
---
 
Kaikenlaista muutakin löpistävää olisi alkaen vaikka Lankaliigan viimelauantaisista pikkujouluista, joihin tosissaan tähtäsin. Monta estettä ehdin jo raivata tieltä, mutta enpäs kuitenkaan, en lopultakaan päässyt paikalle. Juuri kun olin lähdössä heittämään lapsukaisia hoivattavaksi kekkereiden ajaksi, alkoikin meidän vessan pytyn takaa suihkuta vettä.  Suihkulähteet on toki kivoja, mutta ehdottomasti mieluummin jossain muualla kuin meidän vessassa. Jännitystä elämään tuo nyt toinen vessa, jonka vastaava letku näyttää hiukkasen epäilyttävältä sekin. Putkimiestä odotellessa.....
Mutta tietysti onni onnettomuudessa oli, että ei oltu sen vesisuhkun alkaessa poissa kotoa!!
 
Niih ja jännityksestä puheen ollen. Mulla oli (huom! OLI) parikin ajatusta huovutettavista joululahjoista. Mutta meidän pyykkikone alkoi viime viikolla pitää outoja ääniä linkousvaiheessa, niin enpä nyt taida huovutella siellä mitään. Korjaaja lupasi ehtiä paikalle torstaina. TORSTAINA! Sanoin sille puhelimessa, että löytää kyllä ihan varmana perille, kun seuraa vain ovesta pursuavaa pyykkivuorta! 6-henkinen perhe reilun viikon ilman pyykkikonetta, arvatkaas vaan....
 
----
 
No mutta nyt mulla on suloiset pikkuiset joulusukat puikoilla ja yhden Ufonkin kaivoin sohvannurkista pölyyntymästä. Ties, vaikka jotain taas valmistuisikin.
 
Hyvää viikonjatkoa ja vielä suurkiitokset kaikista kivoista tilkkupeittokommenteista!!
 
 
Sainpas sentään tän loppumaan :).