Nää on ihanat ja näiden neulominen oli aivan uskomattoman mukavaa!

822922.jpg

 

Sukkalankana Sandnesgarnin Fabel on just mun käsialalle optimaalinen paksuus - vaiko ohkaisuus. Kuten monilla muillakin, mulla myös sukkalankamieltymys on pikku hiljaa vaihtunut ohuemmaksi.

En silti tykkää liian ohuestakaan, esim. Step (Austerman) ja muutamat muut kokeillut langat on olleet pikkuisen liian ohuita mun makuuni. Steppiä neuloessa tuntui jotenkin siltä, kuin lanka olisi ollut liian kireällä koko ajan. Valmis sukka on tietysti miellyttävä, mutta päivä alkaa jo paistaa jalkapohjissa.

 

Nää on mulle itelle ja tein sukista tarkoituksella ihan erilaiset. Aloitin molemmat sukat eri keristä enkä hakenut mitään samaa raitakohtaa. On muuten aika pitkä tuo kuvio, että jos sitä tosissaan ryhtyy tähtäämään, niin saakin aika pitkästi keriä.

822925.jpg

Lankana Sandnesgarnin Fabel, väri 520, menekki 67 g (?), puikot 2½ bambuiset. Resori 64 s, kantapään reunoissa 3 s ainaoikeaa, jalkaosa 72 s. Kaiken kaikkiaan Maukka Perussukka.

 

Langat osaa puhua, sehän nyt on jo monta kertaa todistettu. Nämä Fabelitkin itse asiassa alkoi huhuilla mulle tuliaislankakassista ja pakkohan sitten oli ryhtyä sukankutomiseen pitkän tauon jälkeen.

Mutta nyt meillä puhuu jo puikot ja virkkuukoukutkin!! Ihan kauhea säpinä on ollut viime päivinä kun kesän aikana niskan päälle jyränneet virkkuukoukut näytti joutuvan vähän paitsioon. Voi sitä räpätystä ja päpätystä tuolla puuvillalankojen joukossa! Yksikin virkkuukoukku oli jo ihan pää punaisena, kun se yritti selittää jostain kesäkassitempauksen loppukiristä, olisi kai semmoinen sadan kassin haamuraja rikottavana. Yritin sitten väliin vähän mutista, ettei MUN sentään tarvii niitä sataa laukkua tai kassia tehdä, mutta kyllä täällä kävi kauhea protkotus. Voi olla, että yhden kassin siis vielä virkkaan, ihan sen koukun mieliksi :).Tempaus on kyllä ihan kohta loppumaisillaan, joten kiireeksi pistää.

Onneksi se sataraja ei enää olekaan meikäläisen virkkuista kiinni, tulipahan kuitenkin pari kesäkassia virkattua - ihan tarpeeseen.

 

Huomaan olevani juttujeni kanssa nykyään enimmäkseen hieman jälkijunassa. Muistan silti luvanneeni monenlaista, mm. kesälomatuliaislankojen esittely on ollut juttujonossa jo jonkin aikaa. Räpsin langoista kuviakin. Nyt kun ne langat on päässeet puikoille, kohta niistä ei varmaan mitään yhteispotrettia enää saakaan.

Nyt kuiteskin pitää mennä tekemään läksyjä. Äidin kouluvuosi alkaa meillä, kuten varmaan monilla muillakin tuttuun tapaan: kirjojen päällystämisellä!

822999.jpg

Palaillaan!!