Kevättä on rinnassa jo kovasti, siksi kuopukselle virkkasin huivin päätänsä peittämään. Napsahti näin kolmekin kärpästä samalla virkkuulla, sillä tähän meni taas  jämälankaa huikeat 36 g, tulin kokeilleeksi ennen testaamatonta ohjetta ja tietty lapsukainen sai ilmavan auringonpistoneston.

2453436089_a73175d6de.jpg

Simpukka/viuhkamalli on Annukka Mikkolan Käsityön pikkujättiläisestä. Siitä mulla on korvamerkittynä montakin mallia, mutta tätäkin ohjetta teki mieli kokeilla johonkin pienempään työhön ennen suurempiin projekteihin ryhtymistä. Ensin ajattelin, että onpas vähän tylsä virkkausmalli, mutta juuri kun huivi tuli valmiiksi, aloinkin pitää tuosta kuviosta :). Näitä ehkä lisää, siis....

2453435799_2aa242af72_m.jpg

 

Virkkauskausi on selvästi alkanut! Sehän jotensakin aina kuuluu näihin kevään merkkeihin. Kuu kiurusta kesään ynnä muuta, västäräkistä vähäsen ja sitten vaan virkkuukoukut esille.

Sainkin sopivasti virkkuukauden kunniaksi kokeiltavakseni Pelagian huiviohjeen, kiitos siitä oikein paljon! Huivi etenikin jo oikein mukavasti, ohjeesta sai hyvin selvää, mutta-mutta kun en yhtään tykkää langasta, jonka valitsin työhön. Pitää siis miettiä lanka vielä uusiksi, jotta huivista tuli oikeasti kiva. Spektri Plus kiertyy virkatessa ikävästi kippuralle ja lisäksi valkoinen väri on huivissa vähän turhan kirkas. Ymh. Eikö mulla muka ole hyvää huivilankaa...?! Kummallista!

* * *

Tässäpä vapun viettoon lystikäs askarteluvinkki, sukkapuikkopidike :).

 

Koska tänään pitäisi vielä kokata siman ja synttärikemujen jatkeeksi kasa pikamunkkeja, niin laitanpa muillekin viimetinganvienoille vinkiksi (lähes perinteeksi muodostuneen) ohjeeni.

Pikamunkit by Helmis:

5 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
1 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
3 dl kermamaitoa
2 munaa

OHJE:

Sekoita kuivat aineet kulhossa.  Lisää kulhoon kermamaito sekä munat. Sekoita taikina tasaiseksi. Ota saman tien taikinasta ruokalusikallisen kokoisia nokareita ja kypsennä ne rasvassa (180*) vaaleanruskeiksi noin 4-5 min. Sokeroi munkit lämpiminä ja tarjoa ne mahdollisimman tuoreina.

Nam :). Kökkärekokkareita ulkonäöltään, mut nopeita!

 

 

 

HAUSKAA VAPPUA!!

 

Otsikon suom. vaappuna = vappu by Helmis alle 5v.