Lomallahan menee aina viikonpäivät ihan sekaisin. Tällä viikolla on siis varmaan 2 perjantaita, 3 lauantaita ja vielä joku sunnuntaikin perään. Piti siis oikein ottaa lukua, mikä päivä nyt on meneillään. (ja muistaa se esikoisen uus parturiaika, kun eilinen unohtui..)

Sittenpä seuraa sekalaisia juttuja.  Eilisiin kommentteihin viitaten,  äitien - kotiäitien - NAISTEN! neulelomasta pitää heti ja ensi tilassa tehdä lakialoite. Ja muotoilla se loma niin, että mistään fufojen kanssa kituuttamisesta ei sitten ole kyse. Lisäksi erityinen neulelomapäiväraha lisätään automaattisesti joko tilinä käsityötarvikeliikkeeseen tai vaihtoehtoisesti jonain aiheeseen sopivana lahjakorttina. Kannatusta?

 

Ira kysyi paksusta Fifistä. Tein kevättalvella Novitan Ainosta tämän Fifin seiskan puikoilla.

47518.jpg

Ainoa meni kaksi kerää. Valmis huivi jäi "hieman" kiireisen ja viimetippaisen aikataulun takia mittaamatta ja kuvaamatta, enkä edes tarkistanut, montako mallikertaa lopulta tein. Sellainen 9-kymppisen harteille sopivan kokoinen siitä tuli ja silti aika kevyt ollakseen niin paksua lankaa. Hapsuihin piti laittaa sitä kirjavaa Ainoa, sen verran tarkalle lanka meni. Tuossa kuvassa muuten taitaa olla juuri ensimmäinen kerä loppumassa :).

Käytöstä en osaa sanoa, kun en ole huivia enkä omistajaa tuon jälkeen tavannut. Famu saattaa tietää huivista ja sen käytöstä enemmänkin, joten voidaanpa vielä vähän kysellä. Itse tykkäsin huivista ja se oli ainakin nopea kutoa.

 

Vielä yksi mielenkiintoinen juttu huovutuksesta. Harvemmin mun tulee luettua mitään ohjeita etukäteen. Yleensä vaan, kun joku jo meni pieleen on sitten tosi lysti katsoa, että ai niin, olishan toi pitänyt ottaa huomioon. No enivei, eilen lueskelin kirjaston Kauneimpien Käsitöiden sekalaisia numeroita ja yhdessä niistä oli vähän enemmän juttua huovuttamisesta. Oon aina ajatellut, että lisää voi kyllä kutistaa/huovuttaa, mutta takaisin isommaksi ei enää mikään saa jo huovutettua vaatetta. Märkänähän se jonkin verran vielä venyy ja muotoutuu. 

Mutta jos se sittenkin vielä jää pieneksi, voi tämän ohjeen mukaan kokeilla pesua hiustenhoitoaineella, jonka jälkeen voi olla mahdollista venyttäää vaatetta vielä vähän suuremmaksi!!

Kas mokomaa, en ole tuommoista koskaan ennen kuullutkaan. Onko kukaan kuullut tämmöisestä, saati joskus kokeillut? Näitähän kyllä silloin tällöin tapahtuu, että kissa saa emännän löylyhatun, kun pesukoneen ohjelma onkin megakutistusmallia. Mutta että sitä vielä saisi vähän suurenemaan? Voipi tulla vielä tarpeeseen kokeilla.  Hyvät tuoksut siitä saa ainakin kaupan päälle ;).

 

Käykää vielä katsomassa, millainen valtaisa pupuLAUMA on lähdössä avustustehtäviin Isognun työpaikalta!!

 

Äitii! Ruokaa!!? Tuu jo! Pyyhkimään......