Lopussa asiaa myös lapaskuusta.

 

 

 
 
Kuopus tarvitsi välikausimyssyn, paksujen pipojen ja ohuiden huivien väliin sopivan syksypipon.
Mallia mietin pitkään, lanka löytyi ensin. Tein jo resorin valmiiksi ja yhä mietin, minkälainen myssy tästä nyt pitäisi tehdä. Sitten keksin, smurffipipo sen olla täytyy!
 
Resorissa on silmukoita 96 (koska harkitsin aluksi jopa Turn A Squarea...), sitten lisäsin pari silmukkaa = 98 s.
Resorin jälkeen vaihdoin isommat puikot, ettei tulisi liian tönkkö myssy (helmasyntini on peltineule).
 
Moda 4/2010 ohjeisti isohkon myssyn, mutta mä tein siihenkin vielä muutaman sentin lisää. Pipon korkeus oli 23 senttiä, kun aloitin kavennukset.
Kuopus itse pyöritteli tupsun ja on nyt onnesta soikea uudesta pipostaan! Siitä tuli tosi kiva! Voi olla, että mokoma käytössä vähän venähtää, mutta toivottavasti ei kovin paljoa. Ja väri on jotenkin uskomattoman herkullisen sähkönsininen. Mahdoton kuvattava tosin, kun alkaa oudosti hohtaa..
 
 
Smurffipipo
Lanka Schoeller + Stahl Batika 60 g
Puikot 3 mm (resori) ja 4 mm (myssyosuus)
Ohje osittain Moda 4/ 2010
Koko: ekaluokkalainen
Kiva kuin mikä!
 
 
Mun piti siis ottaa vähän toisesta kerästä apuja, mutta jos myssystä ei tee ihan näin pitkää, niin yhdestäkin kerästä saattaisi onnistua.
Nyt onkin sitten tilauksessa nuorisolle lisää pipoja. Semmoisia, tämmöisiä ja tommoisia. On väritoivetta, resoritoivetta ja ties mitä toivetta... Taidetaan pistää pipotalkoot pystyyn - näin meidän kesken.
 
 
 
 
 
Marraskuussahan taas lapastellaan. Ilmoittautua voi täällä. Lokakuun lopussa lasketaan ilmoittautuneet ja lähetetään sen mukaan blogikutsut. Tulkaa mukaan!!