Editoin  ti-aamuna, korjasin kiilakavennus-nimityksen nauhakavennukseksi.

 

SeijaP kyseli tuon sukan kantapäästä, joten tässä mun versioni.

Jossain joku oli tehnyt sukkiin sen sädekavennuksen myös kantapäähän. Suunnittelin sitä itsekin, kun ei se tiimalasi multa oikein nätisti sujunut. Mutta sitten ajattelin, että jos kärki/sädekavennuksen voi tehdä kantapäähän, niin kai sitten tavallisen nauhakavennuksenkin voi sinne laittaa. Nauhakavennus on mun lemppari sukankärjessä ja lapasissa, ehdottomasti.

Voi olla, että tähän on jossain joku ohjekin, joka on sitten jäänyt päähän muhimaan, mutta enivei, päätin kokeilla nauhakavennusta tuohon sukkaan.

106443.jpg

 

2o, 2n -resorin ja muutaman sileän kerroksen (= varren) jälkeen neuloin kaksi puikollista (= 22s) erivärisellä langalla, kuten lapasen peukussa ikään. Neuloin lapas... siis sukan valmiiksi ja poimin sitten sen langan molemmilta puolilta silmukat (22 + 22). Niillä neuloin sitten suljettua neuletta ja tein nauhakavennukset molemmissa reunoissa 1 s:n päässä reunasta. Aluksi joka toinen krs, lopuksi joka krs:lla. Kun silmukoita oli jäljellä 12, kursin  (silmukoin ) ne silmukat yhteen. Semmoinen siitä tuli ja pienellä viilauksella voi olla aika toimiva.

 

Ens kerralla teen ehkä vielä vähän pitempään suoraa vartta ja kavennan tuota nauhaa aluksi vähän harvemmin, ehkäpä. Tällä systeemillä voi olla joku hieno nimi ja lie netistäkin löytyy linkkejä ja löytyihän se, Tuulian blogista: http://tuulia.blogspot.com/2006/03/valistuksen-aika-eli-kantapaa-ja.html

Erona kuitenkin se, että mä teen nauhakavennuksen 1 s:n päähän reunasta, jolloin nauhasta tulee 4 s:n levyinen.

Kuvassa näkyvä reikä on oikeasti tosi pieni ja käytössä se hävisi jo näkyvistä melkein kokonaan, mutta vähän huolellisemmin kai vois poimia ne kulmakohdat :).