Oonko mä hidastunut, vai onko aika oikeasti jotenkin vähissä?

Olis monta kivaa neuletta, joita tykkäisin neuloa. Ne on aika kivassa vaiheessakin, eli ei ehkä menis kauaa valmistumiseen.

Meillä on kuitenkin useampiakin keväisiä juhlia tulossa ja sainpas sitten päähäni, että tänä vuonna oikeasti neulon kuopukselle semmoisen keväisen juhlavamman koltun. Kun nääs ehkä se ei enää parin vuoden päästä edes huoli mammankutomia juhlamekkoja yllensä.

Niin mä sitten innoissani aloitin kolttuneuleen. Intoa lisäsi se, että kerrankin lanka löytyi ihan omista jemmoista. Viime tai ehkä edelliskesänä Ahvenanmaalta löytynyt sininen Novitan(edesmennyt) Butterfly kun täytti sekä neitosen väritoiveen, että äitösen puikkotoiveen.

 

1240814202_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Niin on sitten väännetty kolttua kuin iisakinkirkkoa. Meillä on tavallaan myös deadline, joten käytin vähän (Rikala-Suni-Kaikkosen) matematiikkaa ja päädyin semmoiseen tulokseen, että kolttu kyllä ehtii ajissa, kunhan vain saan 2 senttiä (!) päivässä neulottua sitä. 

Miten voikin 2 senttiä olla niin kiven takana!!?!

Aloituksessa meni kyllä monta senttimetriä hukkaan, kun iski rima puikkokauhu. En vaan uskaltanut aloittaa, kun pelkäsin, että menee metsään. Niinpä mä neuloin pari tiskirättiä hermojani lepuuttaakseni.

1240814231_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jämälankoja on kyllä mukavasti uponnut näihin rätteihin, yli 120 g.

Kolttu etenee, mutta tosiaankin tuskallisen hitaasti. Butterflyssähän on semmoinen mukava kiilto, neulejälki on minusta tosi kaunista. Mutta se on myös lankaa, joka ei yhtään tykkää esim. haravoinnin ynnä muiden pihatöiden jäljiltä karheista käsistä.

Että täällä mä nyt vuorotellen haravoin pihaa ja rasvaan käsiäni ja aina kun rasva ehtii imeytyä, onkin pakko häippästä - eikä se neule tosiaankaan hirveästi edisty.

 

Taidan nyt heti mennä taas neulomaan pari riviä, josko tänään sais kahden sentin tingin täyteen. Ja tän fuoden fufoilussa taidan ottaa työn alle nää tän kevään aloitetut, vaan melkein unohdetut ufot. Wuosikertaufoja ei nyt ehdi edes ajatella.

 

1240814165_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

OLis keväistä neulesoppaa tarjolla - kun vaan joku ehtis neuloa!

 

Iloista kevätviikkoa kummiskin kaikille!!