Mun omat, siemenestä kasvatetut samettiruusut on niin ihania. Oon ihan tohkeissani, kun ne kukkii.

772755.jpg

772758.jpg

Leikkimökin ovenpielessäkin.

 

Kuka tunnistaa tällaisen kasvin:

 

772759.jpg

Näin tämän vanhanaikaisen kasvin joskus jonkun vanhan maalaistalon pihalla, ja siitä oli otettu kukkia kakun koristeeksi. Aikani etsiskelin siemeniä ja lopulta löysinkin niitä. Onnistuin myös saamaan pari tainta alkuun, mutta eivät ne oikein menestyneet pihassa. Joku surkea naatti jossain kasvimaan reunalla vähän yritti kasvaa.

Muutama vuosi sitten luin jostain, että kasvi ei sovikaan syötäväksi, vaan se on suorastaan myrkyllinen. Sen jälkeen se alkoi villiintyä! Nyt se on valloittanut puolet meidän entisestä kasvimaan pläntistä, vaikka viime vuonnakin vein sitä lapiokaupalla metsään. Kasvi on kyllä kaunis, tykkään juuri tuollaisesta taivaansinisestä väristä kukissa!

Nyt olen siirtänyt sitä tuonne ojan reunaan kasvamaan, jotta saisin vanhan kasvimaani takaisin. Tiedän kyllä yrtin nimen, mutta tunnistaako moni muu?

Auringonkukka aikoo näköjään kukkia juuri meidän saaristoloman aikana:

772785.jpg

Me tosiaankin poistutaan hetkeksi saaristolomalle, joten oikein mukavaa viikonloppua ja kuunvaihdetta kaikille!! Neulomisen ja kaikenlaisen käsillätekemisen iloa kaikille :) ja heikun-keikun!!