Kuopuksen kaarrokepusero valmistui lopulta ja koska loppu on hyvin, kaikki on hyvin. Kuopus tykkää, joten olen valmis unohtamaan matkan vaivat.

Tästä puserosta olisikin helpompi listata ne asiat, joita EN muuttanut matkan varrella.

463571.jpg

Ohje; MOda 2/2007, Tytön raitapusero (malli 48)

Schachenmayr Morena 240 g, puikot 3½ (pätkiä sai nyppiä välistä sen verran, että todellinen langankulutus 250 g)

Schachenmayr Nomotta Morena; 54% Acrylic 46% Cotton, 50 g = 100 m, puikot 3-4

Tuota lankaakaan en varmasti olisi oma-aloitteisesti ostanut, enkä varmana osta enää lisää. Hihansuut on jo nyt sovittamisesta ihan nuhjaantuneet!

Katselin heti lehden ilmestyttyä Modan lasten malleja mielenkiinnolla ja jäin miettimään sitä lapsen puseroon käytettyä Schachenmayr Avior -lankaa. Kysäisin sitten kerran vähän ohimennen lankakaupan tädiltä, minkälaista (ja -hintaista) lankaa se oikein on. Värikartallakin lanka näytti aika hailukalta, joten eipä tuo kiinnostanut sen enempää. Kuitenkin seuraavassa neuleillassa ystävällinen kaupantäti kertoi tilanneensa kyseistä lankaa ja samoin mallissa 47 käytettyä Morenaa. Kun langat sitten saapuivat, Aviorin hintakin sen ratkaisi ( yli 7 e/ 50g). Kuitenkin tuntui vähän siltä, että otettuani nuo langat aiemmin puheeksi, "pitäisi" jompaa kumpaa kuitenkin vähäsen ostaa, joten päädyin ostamaan tuota edullisempaa Morenaa ja saman tien alkoi puseron tekeminen.

 

463574.jpg

Raglansauman kavennukset ja kaarroke meni laakista ihan nätisti, vaikka niitä sovelsin kyllä enimmäkseen ihan omin päin.

 

463567.jpg

 

Raitalangalle tyypillisesti välistä sai aika paljon pätkiä lankaa ja silti raidat menevät epätasaisesti vartalokappaleissa, hihoissa ja kaarrokkeessa. Luonnossa ero on onneksi pienempi kuin kuvissa!

Ohjeessakin on sitten virheitä. Ensimmäisen (1. rivin viimeiset 3 s ovat nurjaa, ei oikeaa) huomasin ja korjasin, mutta toisen huomasin vasta paaaaljon myöhemmin. Tiirailin nimittäin kuvaa tarkemmin vasta siinä vaiheessa, kun katsoin, miten kaarrokkeen 3 o, 3 n resorineulos on mallattu kuvion kanssa. Ilmeisesti ei mitenkään, mutta siinä huomasin, että ahah, mallineuleessa pitikin olla vielä toinen nurjien silmukoiden krs. No, ei haittaa, tuo kuvio on ihan hyvä.

Siirsin osaset yhdelle pyörölle heti kainaloiden jälkeen, ohjeessa raglankavennuksia tehdään alkuun erikseen. Siitä lähtien siis pusero on aika lailla omasta päästä sävelletty, kavennuksiakin tuli ohjetta reilusti enemmän. Siltikin kaula-aukko jäi suht isoksi pikkulapsen vaatteeksi.

 

463577.jpg

Hupsista. Vessapaperinhakureissulla tarttui..

 

- 250 g

+ 500 g + 400 g