...eli huivi ja pipo. Oliko, no enpä tiedä ihan varmasti.  

Mieleni teki uutta huivia syksyksi. Ajatella, että mulla sattuikin olemaan juuri lempparihuivilankaani ja just vielä lemppariväreissä!
Samasta langasta ja samalla mallilla olen jo aikaisemmin tehnyt kaksi huivia (turkoosisävyisen klik itselleni ja ruskeasävyisen klik kälylle lahjaksi) ja taas kerran: tuttu malli paras malli!
 
 
 
 
 
 
Lanka: Schachenmayr nomotta Regia Hand-Dye Effect vihreäsäv. 104 g
Puikot: 4,5 mm
 
Tykkään, tykkään! Ihkupihku uus huivini.
 
Minusta tämä lanka ja malli sopivat kerta kaikkiaan hyvin yhteen. Huivimalli on yksinkertainen (siis kaunis kun vain käyttää kaunista lankaa) ja sen kruunaa lopuksi neulottava pitsireunus. Huivi on melkoisen nopea tehdä, eikä edes reunuksen eestaas neulominen alkanut yhtään puuduttaa! Päin vastoin, kutkuttaisi tehdä heti perään vielä yksi..... hmmm, Silmusolmu, mitäs muita värejä tässä langassa vielä olikaan..
 
 
 
 
Suurensin huivia vähäsen, kun lankaa on reilusti. Tein siis vähän fiiliksen mukaan lisäkerroksia, mutta enpä muistanut laskea, montako.
 
Ihaninta oli se, että lanka oli paljon, paljon kauniimpaa neulottaessa kuin kerällä. Kerä näytti mun makuuni vähän hailukalta, mutta värisävyt ovat todella kauniit valmiissa neuleessa.
 
Niin kaunista kuin lanka onkin, en saanut sitä millään kuviin onnistumaan. Tsori.

 

 
 
 
 
 
 
Pipolanka oli toista maata.
 
 
Pipomyssykkä
Lanka: Novita Puro (metsä) 66 g
Puikot: 4,5 ja 4 mm (3,5?)
Ohje: Novita Talvi 2009,
- alkuun ohjeesta ja loppu omasta päästä
 
Nii-in. Menin halpaan.
 Novitan viheriä Purokerä näytti päällepäin hyvin samansävyiseltä kuin puikoilla ollut huivi. Aloitin siitä pipon. Hieno setti piti tuleman.
Sisältä kerän totuus olikin toisenlainen.  Jouduin purkamaan puolet piposta ja pariinkin kertaan nyppimään kaikenkarvaisia rumia väripätkiä pois. Niinpä lopulta yhteen vaivaiseen pipoon piti käyttää melkein kaksi kerää lankaa. Tähteeksi jäi rumapätkiä melkein puoli kerällistä. Toki tämä on silkka makuasia, ja olisinpa saatatnut itsekin tykätä niistä vihreistä pätkistä, mutta kun ne ei sopineet mun ajatukseeni huivi-myssy -setistä alkuunkaan!
Resorikin jäi vähän lyhykäiseksi, kun taas sieltä kerän uumenista alkoi pursua ihan kummallisen väristä lankaa.
Sattuipa tässä tietysti vielä tosi aloittelijamainen moka: olin ottanut kaksi kerää Puroa, mutta eri värierät! Hohhoijaa. Eipähän voi kuin syyttää omaa huolimattomuuttaan.
 
Lopputulos on kylläkin ihan okei.  Tai oikeastaan tosi kiva! Kyllä tätä kannatti purkaa ja säätää.
 
 
Näilläpä taas tarkenee.
 
 
Mutta voiks huivia ja pipoa käyttää yhdessä, vai riiteleekö värisävyt ikävästi. Siitä täytyy varmaan mennä ottamaan selvää. Josko sen päivänvalossa näkisi. Varmaan ystävälliset paikalliset neulojatoverit kertovat lopullisen totuuden :D.
 
 
Siispä lämmintä ylle ja mars ulkoilemaan!