Viime kesänä halusin itselleni pikkuessun ja päätinpä saman tien neuloa sen. Ohjekin löytyi, Interweave Knitsin Weekend-numerosta vuodelta 2009.
Olipa tosi nopea ja hauska pieni neuletyö, viimeistely vain kesti.
Tässä sitten eräänä kauniina kevätpäivänä ompelin essuntaskuun pienen virkatun mallitilkun ja virkkasin vielä samalla langalla pientä nirkkoreunusta essun reunoihin. Hyvä essu tuli, kesäessu!
 
Essu - Embroidered Apron (Ravlink)
Ohje: Interweave Knits, Weekend 2009
Lanka: Novita Jasmin 130 g
Puikot: 3,75 ja 4 mm
Neulottu:  30.8.-7.9. 2010
Koristeet: Novita Kotiväki kev. 2011
 
 
Ohjeessa essuun on kirjottu kivoja kukkia, niitä itsekin ensin suunnittelin. Sitten ajattelin ommella erilaisia nappeja koristeeksi, mutta lopulta tuo pikkupala vain halusi päästä essuntaskuun. Tulipahan sillekin mallitilkulle käyttöä. Taskunsuussa näyttää olevan napinläpikin, joten jonkun kivan napin siihen voisi joskus vielä ommella.
Jos olisi aikaa, voisi kirjoa vielä vaikka minkä kukkakedon essua koristelemaan, mutta olkoon nyt noin ainakin toistaiseksi.
Näitä voisi tehdä vaikka lisääkin!
-
 
Viimeisimmäksi olen väsännyt tilauksesta yhden ison hattarapilven ja vinon pinon mallitilkkuja. Nyt taidan kaivaa ne omat perinnesukat esiin ja ottaa selvää vihjeistä 2 ja 3. Ei ole kiva jättää niin kauniita sukkia kesken.
 

Isot ja lämpimät kiitokset kaikille teille kivoille kommentoijille! On niin hauska lukea kommetteja. Itse oon kyllä nykyään tosi tylsimys, kun en saa aikaan kommentteja.

Hyvää viikonjatkoa :)!