Kas, taas on viikko vierähtänyt ja on aika kaivaa esiin suuret aikaansaannokset.
Viimeksi jo mainitun Iisakinkir sinisen koltun helma on toisaalta hyvällä mallilla ja toisaalta vähän kinkkinenkin.
Viimeinen silaus siitä vain puuttuu, mutta mun päässä ei nyt meinaa millään syttyä sitä kaivattua Idealamppua.
Kohta kait joudun yksinkertaisesti vaan neulomaan hameen loppuun, jos ei The Ideaa ilmesty näkyviin.
 
 
Koska kolttua ei oikein voi enää nakata käsilaukun sivutaskuun (vaikka se aika iso onkin, siis se sivutasku), piti ottaa välipalaksi jotain pientä neulottavaa.
Arvaiskohan kukaan, mitä ihmettä oon välipalaksi neulonut. Vinkkinä kerrottakoon, että ne valmistuneet on aika pieniä ja lankaa niihin kuhunkin on kulunut n. 20 - 30 g.
 
No jepulis jees, tietenkin ne on noita iänikuisia tiskirättejä. Vähän erilaisten mallien testailua, nääs.
Ja seuraava arvauskisa vois olla vaikka aiheesta "koska täällä seuraavan kerran valmistuu jotain muuta kuin tiskirättejä"...
1242067395_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
 
On esim. Doily Style Dishcloth, vasemmalla ylänurkassa
(Novita Tennessee 24 g, puikot 3,25 mm.)
 
Toinen liina, yläreunassa oikealla, kulkee nimellä Ballband Dishcloth. Tähänkin on oikein ohje, mutta kyllähän tuon saattaisi osata omastakin päästä tehdä :).
(Novitan Bambu n. 28 g, taas ne 3,25 mm puikot ja virkkuuta reunoihin.)
Alhaalla vasemmalla on vohvelineulos (ohje tähänkin löytyy, jahka ehdin etsaista ne linkit) ja oikella alhaalla vähän niinkuin Pinwheel minikoossa.
 
 
Näistä tiski/pölyräteistä mun suosikkimateriaalini on ehdottomasti bambu. Käytössä on esim. tää pitsinen, huushollin paras!
Pesuissa rätti vain tiivistyy ja napakoituu, se imee tosi hyvin ja kuivuu vallan nopeasti.
 
Toinen hyvä liinamatsku on pellavalanka. Mulla on vielä jonkin verran jäljellä sitä wanhaa Novitan Linneaa, jossa mukana pellavaa. Pinta on mukavan karkea, se taatusti irrottaa puuronkokkareet pöydänreunalta.
 
Koska kotona alkaa jo olla ihan mukavasti erilaisia liinoja käytössä, ylimääräiset alkaa jo pursuilla sukulaisten ja ystävien huusholleihin. Pitäkäähän varanne! Jos huusholliin ilmestyy oudon ohkaisia puuvillaisia, patalapun kokoisia riepuja, niitä saa ihan vapaasti käyttää pölyriepuina ja tiskirätteinä. Ei tartte ujostella :).
Ja vaikka mä tuossa vähän vinoilinkin, niin oikeasti tykkään sekä tehdä, että käyttää näitä liinoja. Nih.
 
** 
 
Kesää tässä kovasti jo odotellaan ja saas nähdä, mihin meidän Lankaliiga siirtyy kesäkaudeksi. Neuvottelut on jo käynnissä, mutta yhteensattumat saattaa nyt vähän aiheuttaa hämmennystä. Siitä lisää Liigablogissa.
**
Oikein hyvää alkanutta kevätviikkoa kaikille! Meillä on tiedossa futista, eemeliä teatterissa, vanhan tammen raivaamista ja muutakin puutarhanhoitoa. Toivottavasti sentään vähän neulomistakin välillä :D. 
 
 
 
 
Pst.  Mää lisään noi ohjelinkit vähän myöhemmin, kun nyt tänne koneelle pitäis jonkun muunkin kuulemma päästä. Ravelrystä ne ainakin löytyy noilla nimillä, jos joku hetikohta kaipailee.
Ja tässäpä nuo linkit:
Vohvelineulos; Waffle Knit Dishcloth,
Kukkaliina; Doily Style Dishcloth