Yritin eilen illalla kuvata puolivalmista kämmekästä omassa kädessä. Tuli aika hurjia kuvia, kun puikot sojotti joka suuntaan tuolta peukun suunnalta.

1126305.jpg

Valmistuivatkin jo  sitten loppuillasta nämä kämmekkäät. Ideana on yhdistää vähän naisellista sesongin kimallusta (Sisu Glitter) ja samalla rippunen terveysvaikutusta (?). Toinen lanka on siis semmoista reumalangan nimellä myytävää, mutta mulla ei nyt ole hajuakaan, mitä se lanka on nimeltään. Vyöte on nimittäin kadonnut jonnekin,  mutta 100 % villaa se kuitenkin on ja tosi ohutta. Yhdessä Sisun kanssa oli tosi miellyttävää neuloa. Viime talvena yritin yksistään reumalangasta neuloa kait rannekkeita tai jotain sentapaista, mutta en oikein tykännyt, kun se oli niin ohutta. Sillä kokeilutiellään se vyötekin lie.

Kyseessä siis Fetching, ohje Knittystä, pukinkonttiin, Sisu Glitter & "reumalanka"  yht. 46 g, puikot 3½. Lisäsin taas ribbikerroksia jonkun verran alkuperäiseen ohjeeseen.

 

Lisäksi Kierulahuivi pukinkonttiin. Kaksi kerää eli 100g CeWeC California Macarena - lankaa, puikot 7 mm. Tavallaan helppoa ja tavallaan myös tosi tylsää neulottavaa. Tämä on notkunut puikoilla jo aika pitkään semmoisena välipalatyönä, mutta nyt halusin saada sen pois mieltä vaivaamasta.

1126311.jpg

Muumimamma tässä apunani poseeraa. Huivi on vähän kuin solmio muodoltaan, aloitin muistaakseni kolmella silmukalla ja lisäsin kuten vaakatilkussa kunnes silmukoita oli "aika paljon" eli sopivasti huivin leveys. Sitten neuloin suoraa ainaoikeaa (pari kertaa kavensin matkan varrellakin) kunnes toinen kerä alkoi olla lopuillaan. Kavensin taas huivin pään vaakatilkun tapaan, kunnes jäljellä oli 3 s. Päättelin. Tykkään, kun huivin päät kapenee noin, eikä ole semmoiset leveät.

 Harmi, ettei langan väritystä saa millään oikeaksi, eikä se muotokaan kovin hyvin erotu, kun lanka on niin lenksukasta. Väri on oikein nätti luonnossa, vaikka se kuvissa tuleekin aina jotenkin räikeäksi. Tämän pitäisi kyllä olla oikein pehmeä huivi.

 

Nyt pitäis potkaista *potk* itteni tarttumaan siihen yhteen keskeneräiseen siniseen puseroon. Nämä pikkutyöt vaan houkuttelee nyt enemmän, kun tekee mieli saada nopeasti valmista. Jouluksi sen puseronkin haluaisin tehdä, joten toimeen pitäisi tarttua pikimiten.

Itseäni melkein jo huvittaa tämä jokavuotinen lahjaneulomushässäkkä. Suunnitelmat on aluksi hyvinkin rennot, neulon sen, minkä ehdin. Mutta ruokahalu alkaa aina kasvaa syödessä ja ajantaju hämärtyä, niinpä alan jossain vaiheessa aina kuvitella ehtiväni tehdä ties vaikka mitä vielä...

Mitäs teillä on puikoilla? Vieläkö joku muu(kin) mattimyöhäisnä pukinkonttiin neuloo vaiko jotain ihan muuta?