Kuopukselle tein jo alkukesästä pienen keltaisen pitsijakun.

 
 
 
Jakku aloitetaan alareunasta. Minä tykkään tuosta viuhkakuviosta. Ehkä teen sitä sen verran harvakseltaan, etten ole ehtinyt kyllästyä ja on sitä vaan niin nopea neuloa.
Jatkoin jakun pituutta aika paljonkin alkuperäisestä, kun tykkään enemmän tuollaisesta vähän pidemmästä mallista. Arvasin kyllä, että langan riittämisen kanssa tulee sittemmin ongelmia.
 
Hihojen kohdalla ohjeessa oli muistaakseni jotain hämminkiä. Taisin sitten soveltaa ihan itse. Päättelin hihoissa samat 6 silmukkaa, jotka vartalokappaleessakin, niin sain mallineuleen täsmäämään.
 
Niin, ja sitten se keltainen lanka loppui.
Kaivoin varastoistani lähes samanväristä keltaista puuvillalankaa (Lyric -jotain?) ja neuloin jakun loppuun. Tein kaikki viimeistelyt ja ostin vihreät napitkin jo valmiiksi, mutta en sitten tykännyt siitä versiosta kuitenkaan. Hienoinen väriero alkoi ärsyttää ja päätin sitten kokeilla vaihtoehtoideaa. Tämä idea oli kyllä totta puhuen koko ajan vähän väikkynyt mielessä.
Valitsin mahdollisimman kirkkaita Mandarin Petitin keränpuolikkaita ja purin sen erisävyisen keltaisen langan pois. Tuli värikäs jakku, ehkei niin juhlava, mutta iloinen ainakin.

 
 
 
Napitkin piti valita uudestaan, pari astetta kirkkaammiksi.
 
Vaikkei nyt mikään ihan hellekesä tullutkaan, on tämä jakku sentään ollut käytössä kuopuksella, joka on jo aika iso tyttö. Kolmasluokkalainen.
 
"Wonder Wave", jakku tytölle
Ohje: Drops - Ravelryssä
Koko: 8-10 v.
Lanka: Zettl Spring (Lidl ) 200 g ja Mandarin Petit eri värejä vähäsen, yht. 220 g
Puikot: 3,75 mm
Neulottu: 14.-19.5. 2012
Napit: 4.6.2012
 
Pst: Vielä kerron, että kommenttilaatikon toivomuksesta keräsin noita inspiraatiota aiheuttaneita ompelukirjoja listaksi. Koko lista katosi äsken taivaan tuuliin, enkä millään ehdi nyt heti kirjoittaa sitä kokonaan uusiksi. 
Tassä kuitenkin pari kuvaa, jotka ehdin napata, ennen kuin palautin kirjat kirjastoon:


 ja


 
Toivottavasti näistä on jotain apua! Kirjaston ompelukirjahylly on kyllä oikea aarreaitta, sinne vaan selailemaan!!