Tässäpä parasta, mitä messuilta voi tuoda tuliaisiksi. Ensin on mukava shoppailla (kunhan se shoppailu pysyy kohtuudessa), sitten saa kotona ryhtyä tutustumaan uuteen mallin ja lankaan. Seuraavaksi saa neuloa jotain oikein kaunista ja lämmintä. Lopuksi saa iloita paksuista kauniista villalapasista joka ikisenä harmaana syystalven päivänä. Ties monenako talvena vielä tämän jälkeenkin!
Olen niin iloinen, kun löysin tämän Kukkasade-lapaspakkauksen messuilta. Olen aikaisemminkin ihaillut tätä mallia moneen kertaan, viime vuonna pakkausta joko ei ollut tai sitten en raaskinut sitä ostaa. Olenpa jopa miettinyt mallin tekemistä kuvan perusteella. Jotenkin kuitenkin tuntui mukavammalta tehdä kerrankin ihan mallista eikä aina soveltaa sun räpeltää jotain omin nokkineni.
 
Ostos kannatti ehdottomasti. Näitä oli ilo neuloa. Siis ilo säilyi silloinkin, kun huomasin tehneeni mokan rannekkeessa.
 
1073603.jpg
(Etsi kaksi virhettä.)
 
 
En huomannut vaihtaa pohjaväriksi mustaa alun jälkeen. Yksi raitakin lähti väärällä sävyllä, mutta sen kanssa olisin kyllä voinut elää. Oli kuitenkin suorastaan ilo tehdä ranneke vielä kaksi kertaa. Vähän vain kismitti se, että viikonlopun turnausten takia en heti oitis päässyt jatkamaan, vaan piti aina odotella iltaan asti seuraavaa neulontatuokiota.
 
Tein ihan ensimmäistä kertaa elämässäni tuon lenkkireunuksen. Ilman ohjetta en olisi mitenkään tajunnut tehdä lapasosaa niin pienillä puikoilla, kuin oli tarkoitus. Neuloksesta tuli kuin vahvaa villakangasta. Se on jämäkkää ja taatusti tiivistä! Käytössä huopunee vähäsen vielä lisäksi.. kauhean iso lapa mulla kyllä täytyy olla, sillä neuloin kymmenen lisäkerrosta lapasosaan (peukkuakin pidensin) ja nyt se on just riittävän pitkä. Eikä milliäkään sais olla lyhyempi.
 
1073605.jpg
 
Kukkasade-lapaset, ohje Sirkka Könönen
Lanka: Pirkanmaan Kotityö Oy:n paksu Pirkkalanka (yht. 90 g)
Puikot: 3 ja 2½ mm
 
Nämä esikoislapaset pidän itselläni, mutta haluan varmasti tehdä näitä vielä lisääkin. Pakkauksesta jäi raitalankoja yli ainakin toisiin lapasiin, ehkä kolmansiinkin. Ensimmäistä kertaa neuloin tätä Pirkkalankaa, ja sehän on aivan upeaa lankaa! Pakkauksen ostaminen ei minusta edes tullut kovin tyyriiksi, olipa se messuilla selvästi nettihintaa edullisempikin (20e/ 29,50e) ja jos noita raitalankoja olisi erikseen ryhtynyt ostamaan, niin siitäpä vasta olisi kallista tullutkin! Taustavärejä, mustaa ja harmasta voisin ostaa lisää, niin saatan saada jopa kolmet lapaset  näistä langoista. Sitten voisi vaikka kokeilla vähän eri värisävyjäkin :).
 
 
Johan tämä loputon hehkuttelu alkaa melkeinpä nolottaa.. Taidan olla ihan pikkuisen lapasfriikki?
 
250352.jpg
 
Nyt on kyllä jotenkin suorastaan vaikeuksia päättää, mitä tällaisen kauniin neulomiskokemuksen jälkeen alkaisi tekemään. Angorinan langat odottavat nyt malttamattomasti puikoille pääsyä, mutta kun en tiedä ihan varmaksi, mitä niistä teen. Ruskeasävyinen karstalanka on niin ihanan ruosteensävyistä, että siitä on melkein pakko tehdä huivi. Riittääkö 80 g kuitenkaan kolmioksi asti? Entä mikä malli? Lanka on niin kaunista, ettei se kaipaa oikeastaan mitään kuvioitakaan. Hautukoon ajatus nyt hetkisen..
 
 
Toisaalta palaaminen maan pinnalle tapahtuu kyllä äkkiä. Olen heti seuraavaksi luvannut neuloa ainakin kännykkäpussin ja karkkikorin. Keskeneräisiäkin löytyy, kun tarkemmin ajattelen. Eipä muuta kuin hihat (ja puikot) heilumaan taas!!