616476.jpg

Oon tainnut ennenkin mainita, että tykkään yli kaiken luonnonkukista, joita meidän pihalla kasvaakin aika paljon ihan itsekseen. Kielo mm. alkaa juuri nyt kukkia. Lemmikit on kuitenkin siirretty erään melkoisesti metsittyneen mökin pihapiiristä ja hyvin ovat kotiutuneet. Joukossa on myös valkoisia ja vaalean liloja lemmikkejä, vaikkei niitä tainnut kuvaan osua tällä kertaa.

Valmistuneet neuleet muuten unohtuu tosi äkkiä, jos ei niitä tänne kirjaa. Sain kuitenkin viheriän huivin pingotettua ja se on tuossa taustalla, kännykkäpussin alla. Speksit laitan talteen vastaisen varalle, sillä huivi on tehty nimen omaan testimielessä.

 

616478.jpg

Huivi yhdestä kerästä
Lanka: Novita Kid Mohair, 50 g
Puikot: 6 mm, puiset
Mitat: kärkiväli 115 cm, korkeus 53 cm
 
Testasin keskeltä (ylhäältä) aloitettavaa kolmiohuivia; miten nopeasti se levenee, missä vaiheessa levennyksiä homma mahdollisesti alkaa tympiä ja miten suuri siitä sitten oikein tulee. Tässä siis aloitettiin 3 s:lla ja joka 2. krs:lla lisätään langankierrolla 4 silmukkaa, yhdet reunassa ja toiset keskisilmukan molemmin puolin. Huivi on ihan sileää neuletta, sellainen oli toivomus.
Samalla toteutin yhden kerän varastojen tyhjennystä, vieläpä onnistuneesti. Eikä edes alkanut tympiä, vaikka puikot oli kyllä aikamoiset palkit.
 
Kännykkäpussi sitä ikivanhaa Capri-lankaa edelleen, virkattu 3 ½ mm koukulla. Langankulu muistaakseni 33 g (+ kiristysnauha).
329077.jpg
 
 
Fufoilun sääntöjä vielä hieman säädetään, mutta eiköhän niistäkin pian tule lisäinfoa, kunhan saadaan emäntien kesken palaverit päätökseen. Keskinäiset aikataulut taitaa mennä jonkin verran ristiin juuri nyt, ainakaan itse en ole kunnolla ehtinyt asiaa muilta puuhilta miettimään, mutta eiköhän kesäkuun alkuun mennessä ole jo säännöt ja työnjaot selvillä.
Fufoilemisiin, siis.
 
Mukavaa viikonlopun jatkoa, me taas häippästään iltapäiväksi!