Etsiskelin kivoja kirjolapasohjeita tuossa päivänä muutamana. Esikoinen osallistui lähietäisyydeltä etsiskelyyn ja oravalapaset  (Squirrelly Swedish Mittens) nähdessään hihkaisi heti haluavansa ne!

Tuumasta toimeen ja silmukoita puikoille, vaikkei riittävästi toivevärilankojakaan ollut kotona. Sen verran kuitenkin, että alkuun päästiin ja seuraavana päivänä oli hyvä syy poiketa lisälankaostoksille :).  Jolla reissulla mukaan tarttui mm. edellisen sepustuksen balettikangas..

Alkuperäiset lapaset löytyvät täältä.

Tein lapasta ensin alkuperäisen ohjeen mukaan puoleenväliin asti, mutta sitten totesin, että 13-vuotiaan käteen siitä tulisi aivan liian suuri.
Päädyin sitten muokkaamaan ohjetta sen verran, että ranteeseen tuli pelkkiä oravia (ne pienet kuuset ja ranneraidat yms. siis jäivät pois) eikä kämmenosaankaan kuulemma kaivattu koko tähtitaivasta. Tässä vaiheessa väritkin kääntyivät päinvastaisiksi.
 

 

Oravalapaset
Alkuperäinen ohje Squirrelly Swedish Mittens + Ravelrylinkki (klik)
Lanka: Sandnesgarn Sisu, tummanruskea ja luonnonvalkoinen glitter yht. 55 g
Puikot: 2,5 mm (metallit)
Omat modaukset koon pienentämiseksi, 60 s.


 

On muuten aika hankala ikä ja koko tuo 13 vuotta, kun ihminen häilyy lapsuuden ja aikuisuuden välimaastossa kokonsakin puolesta! Lasten vaatteet eivät enää oikein sovi tyyliltän ja koot loppuvatkin usein jo alempiin senttimetreihin.
Aikuisten vaatteet taas ovat monesti vähän vääräntyyppisiä ja XS-koko (eikä sitä aina edes ole tarjolla)on vielä useimmiten vähän reilu.
Valitse siinä sitten vaatteita!

Sama pätee muuten neuleisiinkin; on välillä tosi vaikea löytää 164-senttiselle hoikalle nuorelle (tyylistään tarkalle) naisihmiselle sopivia neuleohjeita. Sitten kun niitä alkaa soveltamaan, tulee paljon sutta sekä purkua. On tämä tosiaan nähty viime aikoina ja sepä harmittaa vähän, kun neuleillekin olisi käyttöä. Tämä on kyllä selvä Haaste sisäiselle soveltajalleni.
 
 
Lapasista vielä puheen ollen, sen ihan ensiksi aloitetun lapasen ajattelin vielä tehdä itselleni, mutta vähän pitää sitäkin sitten muokata. Alkuperäiset väritoiveet kaipaavat minusta vähän lisäväriä?

Settiin kuuluu viimetalvinen Mariomyssy, Sisua ja Sisu glitteriä siinäkin.


edit.  Lisäsin alkuperäisten lapasten nimen.