Tämän slipoverin tarina alkoi joulun alla. Hankittiin nuorukaisille joulujuhlavaatteita ja isoveljelle oli löytynyt jo komias slipoveri kaupasta. Pikkuveli huokaili ääneen, miten ne slipoverit on niiiin tyylikkäitä, etenkin juhlavaatteina.

Mullahan oli jonkinlaista helmitähtiasiaa lankakauppaan siinä joulun alla ja kun siellä kaupassa sattui yllättäen olemaan kelpo lankatarjous, muistin tuon slipoveritoiveen. Ostin siis harmaata Maijaa joulusliparia varten ja heti kun olin suunnilleen keksinyt sopivahkot silmukkamäärät, pistin langat puikoille. Joulujuhlahan olisikin vasta 4-5 päivän päästä.

Alku sujui ihan juoheasti, mutta sitten tuli pari kiiruumpaa päivää väliin. En ehtinyt neuloa slipoveria. Joulujuhlaan olikin enää vain pari pikkuruista päivää. Tuli myös aika hakea kaupasta paremmat farkut. Onneksi (!) siellä hyllyssä oli juuri sopiva puuvillainen slipoveri, nuoren miehen mieleen. Ostin sen.

Kieltämättä hiukan kirpaisi ostaa valmista, kun omatekoinenkin oli puikoilla jo tulossa, mutta onneksi sentään järki voitti typeryyden sillä kertaa.

Poika sai mieleisensä vaatteen joulujuhlaan eikä ainakaan tarvinnut odotella jännityksellä viimeiseen minuuttiin, saako mamma liivin valmiiksi vai eikö. En muuten olisi saanut, kyllä siinä sen verran riitti tekemistä vielä tammikuussakin.

 

Slipari jäi siis sivuun ja mielenkiinto sitä kohtaan laski sadasta nollaan. Tai ehkä miinus viiteen. Hus, pois mokoma.

Kunnes sitten kerran taas törmäsin slipoveriin kolmepuolosen pyöröpuikkoja etsiskellessäni, vilkaisin sitä ja ajattelin, että jos nyt kuitenkin tekisin sliparin valmiiksi asti. Se on tässä sitten pyörinyt puikoilla pikku hiljaa ja sainpas kuin sainkin sen tammikuun aikana valmiiksi. Resoreita tikuttelin lauantaina turnausreissullakin ja vähän kyllä pelkäsn, että uusiksi menee. Oli nääs niin jänniä pelejä, että meinas puikot vallan pudota käsistä.

 

Pojalle slipoveri, lanka Gjestal Maija 200 g, puikot 3 ja 3,5 mm. Ohje on oma, silmukkamääriä laskeskelin monestakin villapusero-ohjeesta ja loput mitat mittailin pojan passeleista valmiista vaatteista. Silmukoita aluksi 176, resorin jälkeen 198. Koko n. 140 + cm. Väri on meleerattu harmaa. Jos nyt aloittaisin sliparin, tekisin sen ihan eri väriseksi, mutta tää oli tämmöinen joulun ajan värivalinta.

Eiksoo muuten pojalla tyylikäs asu :). Oli jo saunan jälkeen pyjamassa, kun pyysin kuvaan, siksi tuo herraskainen raitakuosi alaosassa ja satunnainen kaapista napattu paita yläosassa.

Loppu siis hyvin, kaikki hyvin. Pojalla on uusi slipari - ja mulla taas yhdet puikot vapaana :). Vähän aikaa joo..

 

Oikein hyvää alkanutta viikkoa kaikille ja tsemppiä kaikille hamstereille!