Sukkasato lähestyy, jokos muistit ilmoittautua? No ei taida Sukkasato paljon muistutteluja kaivata, Kaisa on vielä jonain vuonna ihan pinteessä kun puoli miljoonaa suomalaista haluaa osallistua Sukkasatoon Kieli ulkona.
 
Minä ilmoittauduin, sillä sukkia taas tarvitaan! Niitä on oikein tilattu, enkä ole oikein saanut aikaan vastata tilauksiin.
Kuin sattumalta on sentään kotona jo vallan mainio kokoelma sukkalankoja. Lisääkin uusia kivoja lankoja ilmaantuu koko ajan, kuulemma.
 
Kesällä ostin Maarianhaminasta (vain!) neljä kerää lankaa. Kun en ehtinyt metsästämään kunnon saaristolaisvillaa, poikkesin viimeisenä päivänä keskustan käsityöliikkeessä (jonka nimeäkään en muista) ja ostin parista tarjouskorista jokusen pikku keräsen mukaani. Tiskirättilankaa taisivat olla ne toiset kaksi kerää ja sukkalankaa nämä toiset.
 
 
Kirjavaiset sukat valmistuivat, tässäpä nämä:
 
-
-
 
Maailman Tavallisimmat Sukat, koko n. 39-40
Lanka: Idena Crazy (vyöte katosi jo jonnekin)  85 g
Puikot: 3 mm ebenit
 
***
 
 
Etiopiannuttu nro 7 on ollut puikoilla kesäkuun alusta alkaen. KIP-päivänä lainasin nuttuneuletta paikalle poikenneelle rouvashenkilölle, sittemmin nuttuneule vähän unohtui. Nyt kuitenkin oon taas pikku hiljaa nuttua neuloskellut.
 
-
-
Nutut #7 ja 6
-
 
Nuttujen neulominen on siitä hassua hommaa, että kun saa edellisen nutun valmiiksi, on aina kauheasti ideoita seuraavan nutun raidoista. Niinpä huomaan aloittavani uuden nutun yleensä ihan heti, kun edellinen tulee valmiiksi.
Sitten se nuttuneule taas vähän unohtuu, kunnes löydän sen jostain ja alan saada hienoja ideoita seuraavan nutun varalle.
Siispä uuden nutun aloittamisinnossa (ja jämälankojen tuhoamismielessä) sain nuttu Seiskan valmiiksi.
Alkusyksystä olis tarkoitus laittaa taas Lankaliigan yhteinen nuttupaketti postiin, joten siinäkin hyvä syy saada vähän nuttuja valmiiksi. Katja kertoi, että edellinen paketti oli löytänyt perille, hauskaa! Siellä jossain kaukana ne meidän nutut nyt lämmittää pieniä vauveleita!
-
-
Ainakin nämä kaksi nuttua aikovat lentää kauas Afrikkaan
 
 
Nuttu #7
Itsevärjättyä nallea ja woolinjämiä 77 g
Puikot 3 mm
Pyörönä neulottu, Ixulla siihen on ohje
 
Täällä on tietoa Pirkko Tuppuraisen työstä ja nuttuprojektista. Aivan ihania kuvia lähetetyistä nutuista, käykää ihmeessä katsomassa!!
 
***
 
 
 
Blogiin on tullut joitakin kysymyksiä esim. ohjeista. Minä nolo oon tainnut unohtaa vastata joihinkin niistä. Pahoitteluni!! Vanhojen pannulappujen reunusta en millään enää muistakaan, virkkattua nirkkoa siinä luultavasti on ollut?
 
Minipieniä sukkaohjeita mulla ei varsinaisesti ole olemassa, mutta voin kyllä laatia jonkinlaiset silmukkamäärät, jahka saan yhdet pienet vauvansukat ensin valmiiksi.
 
***
 
Nyt sitten vaan hyvää viikonloppua kaikille!
Aurinkoa on kuulemma luvattu, joten tiedossa on takuuvarmasti ainakin yksi punainen nenä viikonlopun junnufutisturnauksesta!
Lankaliigaan en luultavasti huomenna ehdi, koska meidän väki seilaa 9 futispelin ja mummilan tankkauspisteen välimaastossa aamutuimasta iltapäivään ja sama uusiksi sunnuntaina :).
 
Nyt piippaa keittiössä joku muistutus (?), joten täytyy varmaan mennä katsomaan, mitä siellä olikaan kesken. Ai niin, pellillinen broiskuja uunissa. Parasta pelastaa ne pian Silmänisku.
 
Moi taas!