Kuopuksen damaski-villahousut valmistuivat vihdoin.
 
Kyllähän neulomisen pitää enimmäkseen olla hauskaa, jotta se täyttäisi mukavan harrastuksen kriteerit.
Välttämäti tulee kuitenkin väliin niitäkin töitä, joita on puserrettava melkein puoliväkisin valmiiksi silkalla itsekurilla, hauskempien töiden kuikuillessa vieressä.  Tämä oli juuri sitä sorttia, silkkaa perusribbiä lapsukaisen nilkoista vyötärölle, enkä edes muistanut tehdä raitoja lahkeensuihin, vaikka niin oli tarkoitus. 
 
Onneksi on näitä kuunvaihteen välietappeja! Halusin ehdottomasti tämän työn alta pois ennen marraskuun lapasteluja sun muuta lysthimpää neulontaa, joten piti sitten pistää puikot kilisemään tasaiseen tahtiin.
 
Ihaninta oli lukea ohjeesta: "Tee vasen lahje oikean peilikuvaksi". Neuloin puntit yhtä aikaa, joten siinä kohdassa sain jo huokaista eikä tarvinnutkaan enää aloittaa alusta :).
Nyt kun villapöksyt ovat valmiit ja kuopuksen jalassa, olen enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen, niin tavis kuin se onkin. Käyttövaate parhaimmasta päästä.
 
Kuvassa taasen ribbivillahousut näyttävät, etenkin ilman sisältöä, tosi hassuilta. Oikeat tikkuihmisen pöksyt :).
Tulkoon talvi!
 
1027303.jpg
 
Ohje: Novita Talvi 2004 (sis. lasten perusneuleita enempikin)
Lanka: Sandnes Garn Wilma 215 g
Puikot: 3 ja 3½ mm
 
1027306.jpg
 
(Huomenna, jos aurinko suo, otetaan uusia kuvia.)
 
 
Yhdet sukkasatosukat on nyt vielä kesken, monet lapaset tähtäimessä. Siitä tulikin mieleeni, että nytpä ehtii vielä juuri ja juuri ilmoittautua Lapaskuuhun mukaan! Muistakaa ilmoittautuessanne yhteystiedot, niin kutsu lähtee sukkelammin.
 
 
Muutoin paksummansorttiset, huopuisat(kin?) langat alkaa taasen kovasti houkutella talven lähestyessä.
Ehdoton ykkössuosikki olisi kuitenkin nyt kirjoneule. Haluaisin tehdä jotain oikein kaunista kirjoneuletta, en vaan keksi, mitä?!
Villapuseroa en tarvitse, joten joku astetta pienempi työ vois olla hyvä. Taidanpa mietiskellä sitä ja selailla vähän ohjeita seuraavaksi.
 
 
Kutsun saatuani olen myös muutamana päivänä pikku hiljaa tutkaillut Ravelryä. Hiirikäsi on jo miltei krampissa, kun olen kynsin hampain yrittänyt olla liittymättä jokaiseen eteen tulevaan mielenkiintoiseen ryhmään. Tulkaa tutut morjestamaan ja kutsujakin saa mielellään lähettää :). Tutusti olen sielläkin Helmis.
 
 
250352.jpg
 
Palailen illemmalla vielä päivittämään Lapasblogia ajan tasalle.
Oikein antoisaa ja hauskaa marraskuuta ja Lapaskuuta!! Heikunkeikun ja neulomisiin!!