Kuunvaihteen lähestyessä päätin putsata lankalaatikkoa ja keskeneräisten koria. Huomasin lehdestä yhden paikallisen seurakunnan ryhmän kaipailevan peittotilkkukeräykseen lankoja. Mullahan noita riittää, joten ensi alkuun vein sinne n. 350 g lankoja ja joitakin tilkkuja myös. Tekipä hyvää!
 
Jämälankakori putsaantui pikkuisen lisää, kun peittotilkutin Isovelijämiä, neuloin Huopaspatalapun valmiiksi ja tein vielä yhden pölyrätinkin Bambulangan tähteistä.
Kuopuksen virkattu huivikin oli jäänyt viimeistelyä vaille. Kun nyt sekin asia oli riittävästi muhinut, päädyimme yksinkertaisesti tekemään huiviin hapsut.
Näin kertyi syyskuun langankulutukseen vielä seuraavaa:
 
+ virkattu huivi kuopukselle 40 g, "Sokos mohair"
+ 2 x  Vaakatilkku Isoveli yht. 90 g
+ patalappu Huopanen 50 g
+ tiskirätti Bambu 42 g
2906358435_5edb69e0fc.jpg
 
Siinä onkin kuopuksen Pinwheelin jämiä, sekä mun pyörötakkini ja olympiatakin jämiä ynnä muuta.
 
Purkuhommia oli muuten syyskuussa paljon! Se on aina erikseen mainittava, kun mä en niin kovin siitä purkamisesta perusta :).
 
Ei tainnut yhtään isompaa neuletta valmistua syyskuussa. Sukkia, huiveja, pipoa, baskeria kuitenkin. Vaan nyt tekisi ihan hurjasti mieli aloittaa oikein kunnon villatakkiprojekti.
 
* *
 
Esikoisen palmikkotakkiprojektista haaltui into, kun se meni niin paljon säätämisen puolelle. Jos olisi etukäteen ajatellut tekevänsä sen omasta päästä, niin mikäs siinä. Mutta kun tällä kertaa ajattelin ihan vain noudattaa valmista ohjetta.. Oma moka, kun valitsin liian poikkeavan langan.
Harkitsen vakavasti koko homman aloittamista uudestaan vähän oikeammasta langasta. Jotain tuolle neulotulle alullekin voisi silti vielä kehittää...
 
 
 
Langanostolakot tulee näköjään tosi kalliiksi. Taidan kyllä pikapuoliin diskata itseni Lankalaatikosta.
Heti lokakuun alkajaisiksi oli esim. ostettava 1.4 kiloa (!) Isoveikkaa. Olihan tarjouksessa (Vapaa Valinnassa 2,80) hyvät villatakkilangat. Huomatkaa siis: 1.4 kiloa. Isokokoinen joulupukkikin saisi jo tuosta määrästä villatakin. Lisääkin sitä tekisi vielä mieli, jos joku muu ei ehdi ensin..
 
Perustelin kyllä homman neuletakin ohjeen puhtaaksikirjoittamisella. Sitten poikkesin samoilla bensoilla vielä Lidlissäkin sukkalankaa noutamassa.
Kyllähän nämä nippa nappa vielä mahtuisivat mun omatekoisiin langanostolakkosääntöihini. Yhdet villapuserolangat siis ja jämälankakulutuksen verran muuta lankaa, vai mites se nyt menikään..
 
Mutta kun mä silti vielä tilasin sukkalankaa :D. Ette varmaan arvaa, mistä ja mitä lankaa...
 
 
No nyt meen kutomaan sukkia, että tulis jotain valmistakin! Tähän mennessä saldo on vasta yks katkennut 2,5 -millinen sukkapuikko!