Joulu on vietetty, ja mukava joulu olikin. Tänä vuonna ei aattokaan mennyt kauheaksi hössötykseksi, kun semmoista ylihässäkkää ihan tarkoituksella pyrittiin välttämään - hyvä niin :). Juhlaa on toki jatkettu sukulaisten ja ystävien tapaamisella vielä tänäänkin. Vesisateen loiskiessa ulkona onkin vallan mukava juoda glögiä, popsia riisipuuroa ja pelata joululahjapelejä oikein porukalla!

Valmistuneiden lahjaneulomusten kuvia otin kyllä talteen ennen joulua ja tarkoitus on niistä jotain kertoilla, mutta mitään tismallista ja täsmällistä raporttia tuskin on odotettavissa. Uudet käsityöt jo kutkuttelevat mielessä kovastkin, onpa yhtä sun toista pientä valmistunutkin. Kunhan nyt valmistuneiden listan saisi ajan tasalle pikapuoliin ennen kuin tyystin unohtuvat.

Tämän joulun "teema" taisi olla kädenlämmittimet. Fetchingejä löytyi lopulta ainakin kolmesta paketista, ohjetta sovelsin vähän eri tavalla joka kerta ja eri lankojakin kokeilin.  Viimeisimpänä valmistuivat Regia Silkistä siniset pehmeät ranteenlämmittimet anopilleni. Kuvassa poseeraa esikoinen.

1153708.jpg

Ohje: Fetching, Knittystä
Lanka: Schachenmayr nomotta Regia Silk 6-fädig, 45 g
Puikot: 4 mm bambut
Muuta: Lisäsin palmikonkiertoja sekä alkuun, että muistaakseni loppuun ja väliosakin on ohjetta pidempi. Väliosaa en tehnyt ohjeen mukaan ribbinä, vaan sileänä. Lanka on aivan ihanaa, mutta kuivilla käsillä neuloessa tuntui, että se menee kovin helposti nuhjuiseksi. Pitäisi varmaan rasvata kädet ennen neulontaa :).
 

Oma perhe sai lapasia ja huiveja. Nämä olivat sormikkaat Armahalleni, tällä kertaa hieman edellistä suurempi kuva:

1153711.jpg

Sormikkaat
Ohjeistus: täältä
Lanka: Novita 7 Veljestä 95 g
Puikot: 3½ mm, bambut
Muuta: Elämäni toiset sormikkaat. Kaikesta asiaan liittyvästä nypertämisestä huolimatta taidan (yllättäen) tykätä sormikkaiden neulomisesta?!

 

* * *

Sinisistä Damaris Coloreista valmistui myös se yksi isompi neule, joka ennen joulua meinasi puoliufoutua ja aiheuttaa semmoisena lievää tuskastumistakin. Siitä ei ole vielä kuvia, vaikka pusero onkin ollut ahkerassa käytössä. Kamerasta pitäisi ensin tyhjentää ne varsinaiset joulukuvat, että mahtuisi taas neuleita zuumailemaan. Palataan siihen puseroasiaan ehdottomasti tuonnempana. Pusero onnistui nimittäin lopulta näppituntumalla tehdyksi yllättävänkin hyvin, joten kyllä siitä pitää ainakin pari edustuskuvaa napata.

 

Mutta mitäs sitten seuraavaksi? Oikeastaan olisi erityisen fiksua ja filmaattista järjestää saman tien kunnon villasukkatalkoot ensi joulua varten. Eipähän jäisi viime tinkaan ja kuulemma villasukille olisi taas tilausta, kuulin moisia vihjailuja nimittäin. Noinkohan ensi joulun lahjoja saisi jo tammikuussa tehtyä? Se olisikin uusi ennätys - ja vaatisi satavarmaan jonkinmoiset lahjatalkoot :D.

 

Hyvää loppuvuotta ja lämpimät kiitokset kaikille ihanista joulutoivotuksista. Lunta odotellessa, neulomisiin!!

 

P.s. Sen verran ulalla oon blogimaailman viime aikojen tapahtumista, että on ihan pakko kysäistä: Onks tapahtunut jotain mullistavaa, tai onks jotain kivoja tempauksia tekeillä, meneillä tai suunnitteilla? Utelias, minäkö.....?