...ja levoton neuloja.

(...joka kävi vielä lisäämässä valmistuneet työt ja käytetyt lankagrammat listoille illemmalla.)

Oon nyt jotenkin seilannut niin monenlaisten käsitöiden teossa sinne sun tänne, että oikein piti päätä raapia ja miettiä, mitä olen saanut valmiiksi sitten viime näkemän.

Huovuttelin ainakin. Jämälankojen hankala puoli on sama kuin oikeastaan kaikkien lankojen. Niitä on aina joko liikaa tai liian vähän. Siksi päätin pyrkiä tässä jämistellessä siihen, että nuo tietyt jämälankakorini tyhjenisivät mieluiten viimeistä langanpätkää myöten. Niinpä sitten kävi klassisesti, eli ohrasesti. Toisen korin langat ei lopu millään, ei sitten kirveelläkään. Tai no suorastaan kirveellä en niitä ole vielä yrittänyt neuloa, mutta juu nou. Ei ne lopu millään. Aina jää pätkä tähteeksi.

Toisten kanssa kävi sitten toisin. Lanka tuli käytettyä hyvin hyvin tarkasti, suorastaan nuukasti. 

1438226.jpg

Nämä käyttäytyivät melko mukavasti:

2416559904_b43e671113.jpg

Toinen kassikas melkein samalla mallilla edellisen kanssa.

2416560426_fc3688fdf3.jpg

Ei se reuna noin lörpötä. Tähän olisi toki saanut tulla se semmoinen kansilärpäke, mutta jäi nyt avomalliksi. Saatanpa siis seuraavista jämäfritidseistä neuloan vielä läpän kiinnittimeksi. Käypä kassi se on näinkin kyllä.

* * *

Nämä langat sen sijaan eivät halua loppua:

1449118.jpg

Raidallisen Kassikkaan jälkeen otin varman päälle ja väkertelin pikkujuttuja:

2416559344_631e6f9a71.jpg

Kännykkäpussi ja vyö päivän nimppärisankarille.

Tätä lankaa siis jäi vieläkin, niukasti. 

Kaksi  tavoitteeksi otettua jämälankakoria nyt on vielä tuossa hollilla. Täytyy kyllä ihan suoraan sanoa, että  jämätyön jämäSamokset ei nyt enää niin kovin innosta, joten taitavat nekin mokomat jäädä seuraavia jämätempauksia odottelemaan.

 

Saldo edellämainituista Jämälankatöistä: Punasininen Kassikas 135 g, kännykkäpussi 9 g ja vyö 20 g (ilman lenkkejä ynnä muita lisävarusteita punnittuna tietenkin).

1427965.jpg

 

Nyt mä teen kyllä välillä jotain ihan uusista (no, vuodentakaisista) langoista.

Neulenuotteihin tein uuden sivun valmistuneista tu-ni-kois-ta  ;). Blogittoman Emmin tunika sieltä löytyy ensimmäisenä. Kiitos kuvista ja ilahduttavasta palautteestasi, Emmi! Muitakin tunikoita sinne bongaillaan, vaikka useimmat taitavatkin löytyä R niinkuin Ravelrystä .

 

Palaillaan taas. Nyt päivän lenkki.