Noniin, sain vihdosta viimein Raglan-villatakkiviritelmän ns. neulevalmiiksi.

1257470.jpg

Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä tuo kaulusviritelmä. Otin tämän huipputerävän ja laadukkaan kuvan todisteeksi, että valmis se on. Kun tämä postaus päättyy, yllämainittu neule lähtee langanpäätelmäpajalle ja sen jälkeen pingottumaan muotoihinsa.

Parempia (siis vieläkin parempia?) kuvia sitkun.

Vaikka asiasta luultavasti nousee kauhea haloo ja ties vaikka tilastojenväärennyssyytekin, aion merkitä villatakin tammikuun langankulutustilastoihin. Nih. Kauluksen muutama riviä lukuunottamatta koko takki on nääs taatusti neulottu tammikuussa, ja näin pysyy meikäläisen hamsterikirjanpito paremmin ajan tasalla. No, merkataan langankulu vielä toistaiseksi vaikka kursiivilla ja lopullinen hyväksyntä tälle tilastonsiirrolle tulkoon vasta, kun villatakki lopullisesti valmistuu. Langankulutuksen ja muut tekniset seikat naputtelen tarkemmin sitten kuvien kera. Kuten todettua, Novitan Woolia ja Mayaa tässä on luovasti yhdistelty, samoin villatakin malli on sekoitus kaikkia mahdollisia ja mahdottomia ylösalasraglanneulottuja villatakkeja. Ns. oma viritelmä alias Top (daun) disain bai Helmis. 

Eipä tämä  tyystin valmiiksi varmaan ainakaan viikonloppuna valmistu, kun taas on reissuja sun muuta hässäkkää tiedossa. Eikä muuten tämmöinen villatakinkutale ole enää viikkoon ollut mikään käsilaukkuneule. Top down-tyyli on muuten tosi kätevä, kun ei tarvitse kappaleita kursia yhteen, mutta on siinä omat hankaluutensakin, etenkin loppuvaiheessa. Pitää jaksaa kantaa ympäriinsä puolen kilon neulemyttyä, josta sojottaa kaksi hihaa puikkoineen ja neljine lankakerineen. Niihin meinasi aina välillä joku perheenjäsen kompastuakin, eikä neuletta paljon viitsinyt sohvannurkasta muualle kuskata. Hidastihan tuo projektia loppumetreillä, mutta valmiina hän on nyt kuitenkin!

 

Meikäläisen hamsterointi alkaa vasta huomenissa, Spectrum samoin. Keksis vaan, millä aloittais....

 

Kiitos tästä hauskasta sanaleikistä kuuluu Isolle Gnulle ja minä tietysti heti sen omin itselleni :), siispä Neuleisaa viikonloppua kaikille ja Hauskaa Helmi(s)kuuta!!