Kiitos kaikille uteluuni vastanneille! Olen noita "vuoden paras neule" -vastauksia ja tulevaisuudensuunnitelmia suurella mielenkiinnolla lukenut. Itse ainakin huomaan välillä tehdä posottavani kaikenlaisia neuleita sen enempiä miettimättä, mutta näin vuodenvaihdon merkeissä on oikein mielenkiintoista käydä vähän läpi, mitä kaikkea on yhteen neulevuoteen mahtunut. Omaani etenkin, mutta myös muiden neule-elämään on hauska päästä kurkistamaan! Kiitos siis kaikista mielenkiintoisista vastauksista. Onpa jo joitakin töitä putkahtanut teidän muiden huippuhetkistä omalle tehtävien listalleni :).

Utelu jatkuu edelleen, käykää siis vastailemassa tuonne ed. postaukseen, niin olette myös sukkalanka-arvonnassa mukana. Vastata saa toki ilman arvontaan osallistumistakin :).

 

Meinasin jo laittaa pystyyn seuraavan arvauskisan siitä, mikä mahtoi olla meikäläisen vuoden viimeinen valmistunut neule. Mutta armahdan lukijoita ja kerron sen nyt saman tien ilman enempiä galluppeja :). Kas, ajan mittaan jää käsityökoriini joitakin töitä pyörimään keskeneräisinä. Miksikö? Joskus inspiraatio loppuu, joskus taas lanka loppuu, joskus joku muu työ kiilaa edelleen ja entinen unohtuu. Mitä lie milloinkin (teko)syynä, mutta tämä työ oli yksi niistä, joissa idea kerta kaikkaan katosi kesken kaiken. Yritin muistaakseni ottaa matkaneuleeksi kesällä jonkun helpon, kevyen, nopean työn ja Affenanmaanlaivalle jonottaessa tämä olikin tosi mukavaa neulottavaa. Kerran kesken jäätyään tämä ei sitten enää inspiroinutkaan yhtään hiukkaa. Olisi voinut vaikka purkaa kokonaan pois. Onhan noilla puuvillalangoilla yleensäkin taipumusta joutua talven ajaksi hyllylle.

810495.jpg

Kuopuksen keltainen pusero oli onnistunut niin kivasti, että samalla idealla ajattelin tekeväni tämän toisenkin.

664551.jpg

 

Kun syksymmällä sitten huomasin, että tätä edellisenä kesänä  Oolannista ostettua lankaa saa nykyään myös lähilamppukaupasta (joka on samalla ompelutarvikeliike), katosi myös turha kunnioitus lankaa kohtaan. Niinpä päätin tehdä tämän valmiiksi ennen vuoden loppua - ja mieluiten vielä suoraan käyttöön. Pienellä soveltamisella kuopuksen kesäpuseroksi aiottu tekeles muuttui siis lopulta nukenhameeksi. Tässä tämä, vuoden 2007 viimeinen valmistunut neule:

1176964.jpg

Kuopuksen joululahjanuken kääntöhame (käy kumpi puoli vain eteen), Coats Lyric, n. 60 g, puikot luultavasti noin 3-milliset. Eipä kuviota kunnolla erota, mutta se on se rinsessoista tuttu valepalmikko, taas. Pikkuäiti on eri onnellinen lapsukaisensa uudesta koltusta :).

1176968.jpg

 

 

Ainiin, unohdin ihan. Lemppariliivini ohje oli viime alkuvuoden Modassa, mutta juuri nyt en muista tarkempaa numeroa. Hamsterihuuruissa se on tainnut jäädä muistiin merkitsemättä, mutta yritän muistaa etsiä lehden tiedot kysyjille lähipäivinä. Pienen reissupyrähdyksen jälkeen.