Muistaako joku vielä Kotilieden jouluisen liivimekon? Sellaisen toteutus on muhinut mulla takaraivossa jo jonkin aikaa ja jos ei olis ollut noita helmikuun kisoja, olisin aloittanut tän jo aikaisemmin. Mutta nyt piti sitten lopulta päästä käsiksi jättiraitaan ja tehdä kuopukselle liivihame.

44589.jpg

Pitkään harkitsin sen (moniraitaveikan) eikun siis Jättiraita- käyttämistä, mutta sitten kuitenkin tykästyin tuohon pinkkijättiin. Aika nätisti meni raidatkin, luultavasti etuosan leveämpään (tai korkeampaan) raitaan tulee jotain pientä kirjailua vielä. Olin etukäteen ihan innoissani siitä, ettei tässä tarvitse kutoa resoreita, mutta ei toi virkkaaminenkaan ihan ongelmatonta ollut. Helman virkkauksen jälkeen piti tuota yläosan virkkausta vähän soveltaa, ohjeen mukaan siitä olis tullut jotenkin vähän krouvi. (tein siis noihin pylväsryhmiin puolipylväitä tavallisten sijaan, kummasti se ilme keveni.)

Lapsen liivimekko, ohje Kotiliesi  21/2005, se jouluohjenumero (soveltaen kokoa 90cm ja reunavirkkauksia)

Lanka: Novita 7V Pinkkiä Moniraitaa meni nirin narin yli 150g. Jouduin aloittamaan uuden kerän ja jäljelle jäi niitä nyssyjä :(. Aniliinia yksiväristä 7V:tä reunuksiin ja helmaan muutama kerros.

Laitan vielä illemmalla mesen puolelle mekkokuvan edestäpäin, sinne ne kuvat mahtuu niin mukavasti.

(linkki ja kuva lisätty ja koska mä en varmaan ikinä opi muistamaan, mikä on moni ja mikä jättiraitaa, niin sekoilin niissä taas - mut nyt pitäis olla oikeinpäin??)

Jotenkin alkaa toi neulominen vähän kyllästyttääkin välillä..
Yleensä keväällä alkaa ompelukone ja kangaskasat vilkutella houkuttelevasti, saas nähdä, miten tässä käy??
 
PSt:
Kiitos kehuista, teki mieli kokeilla tollaseen pienikokoiseen vaatteeseen, miten ne raidat menee. Helmassa toi ohut vaalea ei ihan riittänyt kierroksen ympäri, mutta se ei haittaa kovin pahasti ja osuu eri puolille hametta. Ylempänä sitten piti henkseleitä tehdessä sählätä niiden raitakohtien kanssa, mut ei mennyt hermot kuitenkaan.. Väri on niiin (pikku)tyttömäinen, että...