Ensiksikin, viime vuoden viimeinen valmistunut neuletyö oli huovutetut lapaset hahtuvasta.
Edelliseen tapaan raitakuosia.
Huopuminen sujuu nyt vähän turhankin hyvin. Nippa nappa, ettei tullut liiankin nippanappaa näistä. Onneksi raaka voima on vielä valttia.
Jos muuten hyvin käy, niin tässäpä saattaa olla ensi joulun ensimmäinen valmistunut joululahja :D.
 
 
Raitahahtuvalapaset
hahtuvaa 77 g
puikot 4 mm
silmukoita 36
(muita mittoja tarvittaessa vaikka Neulenuotteihin)
 
 
 
Vuosikatsauksiakin joskus väsäillään näin uuden vuoden alkajaisiksi. Vuoden aikana tehtyjen neuleiden ja virkkuideni lista onneksi on jo olemassa täällä. Langankulutustilastokin (klik) on pysynyt yllättävän hyvin ajan tasalla. Pari viimeisintä grammaa vielä uupuvat, sitten onkin aika aloittaa uudet tilastot. Siksihän tämä blogikin tässä luuraa, että muistiin näitä merkittäisiin.
 
Oliko se sitten paljon taikka vähän, lankaa kului kaikenlaisiin sekalaisiin käsitöihin reilut 13 kiloa.
Lisääkin lankaa taloon tuli sekä ovista että ikkunoista ja lisäksi vielä lankaklubeista. Kun ei minusta ole minkään virallisemman lankataulukon pitäjäksi eikä lankavarastojen punnitsijaksi, jää lankojeni* määrä ikuisesti arvoitukseksi. Aina sieltä on jotain lankaa löytynyt kuitennii... Vaan aina silti jotain puuttuukin, kun jotain tiettyä halutaan :). Kumma juttu.
 
 
Tukkimiehen kirjanpitoa ylösmerkitsin ja pari esimerkkiä viime vuoden neuleista tähän valitsin.
24 sukkaparia, 9 lapasparia ja 19 neuletakkia, -puseroa taikka tunikaa lapsille ja aikuisille on värkätty. Ynnä muuta ynnä muuta sekalaista neuletavaraa tiskiräteistä vaakatilkkuihin ja pipoista sängynpeittoihin. Puhumattakaan niistä palstakilometreistä, joita on neulomusten ohessa nettiin luriteltu. Tämäkin tämmöistä tajunnanvirtaa entisten jatkoksi, hahaa ;).
 
 
 
Näköjään neuloin ja neulon yhä edelleen melko paljon omasta päästä, niistä pari ohjettakin tuli muistiinmerkityiksi, kuten esim. tämä Hamsterikuun aikana kehittynyt Samostunika. Samaista ohjetta käytinkin sitten yhä uudelleen ja muuntelin sitä matkan varrella moneen kertaan. Viimeksi joulukuussa kuopukselle valmistui pikkujoulutunika tai miksei ihan talvitunika (klik)  punaisissa sävyissä.
 
Syksymmällä muistan innostuneeni pitsihuivien neulomisesta. Niistä meinasikin kehittyä vallan huivioosi, joka taitaa jatkua tänäkin vuonna. Semmoisia merkkejä olen ollut huomaavinani. Monta mahdottoman hyvää malliahan on vielä neulomatta.
 
Omien ohjeiden lisäksi huomaan yllättäen (?) siirtyneeni englanninkieleistenkin ohjeiden käyttäjäksi. Jotenkin aiemmin ajattelin, että kyllä noissa suomenkielisissäkin riittää neulottavaa moneksi vuodeksi eteenpäin, mutta niin vain alkoivat erilaiset netin ohjeet vetää puoleensa. Eikähän se ollut edes vaikeaa :D.
 
Uuttakin on tullut siis opittua. Enkkua, vähän uudenlaisia sukankantapäitä ja vaikkapa pyöriöösiä, josta esimerkkinä vaikkapa tämä pyöriöneulottu (klik - ohje) tähtitakki ja pinwheel eli väkkärä (jos toinenkin).
 
 
Sitten vaan seilataan kohti uusia kujeita ja neuleita. Tai kyllä vielä vähän viimevuotisiakin. Harmillisesti jäi kesken eräs Dropsin palmikkotakki niin lupaavan alun jälkeen. Tuli valittua väärä väri, väärä lanka ja mitat meni metsään.
 
 
Jos nyt jotain pitäisi luvata uudeksi vuodeksi, niin luulenpa, että tänä vuonna osallistun ehkä hieman viimevuotista vähemmän neulontatempauksiin. 
Pääasiatkin jää nyt vissiin väliin, kun ei myssyille oikein ole kummempia tilauksia olemassa. Tai no joku tuossa juuri Tapparapipoa kyseli, mutta emmää ny viitti semmosta.
 
 
 
 
Lopuksi vielä vuoden 2009 eka tekeles; Kerttusukat Jussilangasta
Lanka Novita Jussi 103 g
Puikot 3,25 mm
 
 
Näin sitä juttua jälleen riitti, vaikka yritin olla kovasti lyhytsanainen :).
Mutta nyt on pakko mennä neulomaan, ainakin yksi viime vuodelta kesken jäänyt tekeles tuolla odottelee. Joku on nääs potenut startitista. Paljon.

 

 

* lankomiehiä sen sijaan on tasan 4.