Urakka valmis, onneksi! Oli aika nurjankurjaa neuloa loppuun työ, johon olin kyllästynyt joka suhteessa. En tykännyt langasta, en tykännyt sen väreistä. Suu tuntui olevan täynnä karvaa aina kun tämän puseron otti esille. Höttöä.
Marja sen jo sanoi, ihan kuin muinainen Novitan Aino, vain värikkäänä. Ainosta neuloin taannoin (klik) Buttonyn (klik - kuva) ja se onkin nykyään aika nureassa kunnossa. Pesussa se aavistuksen ryhdistäytyy, mutta nyppyjä on paljon ja ulkonäkö muutoinkin nuhjaantunut. Harmittaa haaskattu neulomisaika ja sinänsä kiva villatakin malli. Sen voisi neuloa uudestaankin, mutta mikähän olisi tarpeeksi hyvää lankaa..
 
 
Vaan kelpo tunika Purosta silti sukeutui kuopukselle, kun vain sain itseni pakotettua neulomaan sen loppuun.
Yritin neuloa tunikaan pitkät hihat, mutta se ei onnistunut. Purin ties montako versiota, kun aina langan raidat näyttivät hassuilta. Hihoista tuli siis lopulta lyhyet, mikä on ehkä loppujen lopuksi ihan hyvä juttu!
Nyt kuopus pystyy käyttämään tunikaa sisälläkin eikä se ole liian hiostava, kuten varmaan pitkähihaisena olisi.
 
 
Tunika on aloitettu jossain syysuuutuushuumassa Ravelryn mukaan 1.9.2009. Alku olikin ihan hauskaa. Laskettelin menemään ylhäältä alaspäin raglanina ja valmista syntyi vallan vikkelästi.
Raidoitin (miksiköhän?)  alkuun kahta kerää, mutta sitten alkoi tulla niin kummallisia mustia ja mustaharmahtavia alueita, että lopetin omatekoisen raidoittamisen. Palmikoitakin aloitin hihoihin, mutta eihän niitä sieltä kukaan erottanut.
 
 
 
 
Tunika 6-7-vuotiaalle.
Lähtöpohjana ohjeellisesti "Tavallinen villatakki" Neulenuoteista
alkusilm. 70, jako 12-2-9-2-20-2-9-2-12
Novita Puro (Tundra?) 180 g
Puikot varmaankin kutoset
 
Lupaus: Annan pois loput Purot enkä toivottavasti osta niitä enää lisää.
 
Tässä kuvassa näkyy, kuinka nypyissä neule (reunat) on neulomisen ja yhden viikon käytön jälkeen:
 
 
 
 
Tyttäret yhdessä harrastivat neulekuvausta. Otoksia tuli varmaan sata, mutta onnistuneita vain kourallinen. Mutta eipä se kuvaaminen olekaan ihan helppoa näillä valoilla (ja vehkellä). Kiitos kuitenkin isosiskolle & pikkusiskolle sitkeydestä, ottihan se välillä aika koville :).
Tukka oli ainakin hyvin, vaikkei se kuvissa näykään :).
 
 
Sitten taas viikonloppua viettämään, meillä se kuluu ainakin junnulentopallon ja paukkupakkasten merkeissä. Hyvää viikonloppua ja neulomisiin!