(la 21.10. klo 18.) Kuva, kun sen kerran lupasin:

228801.jpg

Varsi on oikeasti ihan kohtuullisen pituinen, kuvakulma näköjään hävitti varresta ainakin puolet.

Nyt meen nukkumaan, kun tairan olla kipeeks tulossa. Poikain pelit meni kyl vallan mainiosti.
****

Mutta ei kuvaa - nyyh, kamera jotenkin jumitti. Postaan nyt kuitenkin, kun olin jo löpissyt tämän jutun valmiiksi. Yritetään huomenna uudestaan sitä kuvaa. Tosin, kaikkihan nyt tietää tavallista tavallisimman perusssukan seiskasta veikasta...

194732.jpg
Tekis mieli sanoa, että viimeinen sukkapari vähään aikaan. Parit kivat sukkamallit olis kyllä mielessä vieläkin, mutta pieni sukkatauko lienee paikallaan. Näiden viimeisimpien neulominen oli varsinaista hukkaputkea. Itse asiassa epäilen vahvasti, että joku on matkan varrella jemmannut joihinkin omiin sukkiinsa ainakin parikymmentä kerrosta per sukka. No, ei se nyt enää haittaa, kun sain sukat valmiiksi, joten toivottavasti jemmaukset menivät hyvään tarkoitukseen. Kukahan on viime aikoina tehnyt sukat oikein ylinopeudella, tunnustakoon :)?
 
 
Nämä lähtee sitten vähän pienempien sukkien kanssa Venäjän keräykseen. Siitä voi tulla kyllä isokin sukkapaketti, Famu on tahollaan ollut todella aikaansaava ja poiminut muitakin mukaan sukkatalkoisiin. Sehän se juuri on hienoa näissä talkoojutuissa, että pienistä sukanvarsista kasvaa vino pino lämpöä sitä tarvitseville.
203813.jpg
 
Koska en nyt saanut kuvaa niistä sukista, lohdutukseksi voit lopuksi vilkaista eilisen postauksen tätä sukkasadetta.
***
 
 
Viimeistelyhommia olis nyt aika paljonkin ja niitä oon tänään vähän tehnytkin, lähinnä kuopuksen avustuksella. Musta on kyllä (yleensä - ja kenties vähän olosuhteiden pakostakin) kiva tehdä käsitöitä niin, että muksutkin on siinä mukana. Kun nuo kolme vanhinta oli kaikki aika pieniä, ompelin todella paljon vaatteita. Lapset taiskin viettää keskivertoa enemmän aikaa tilkkulaatikon äärellä. Mutta hauskoja leikkejä ne aina kehitti kankaantilkuista. Osa tilkuista oli sellaisia, että niitä sai surutta saksia, klipsiä ja liimata.  Joskus tehtiin semmoisia perhepotrettejakin, että liimattiin paperille ensin kunkin lempikankaasta hame tai housut ja paita. Ja sitten muksut piirsi niille naamat sun muut ulokkeet. Nappilaatikosta on kanssa etsitty virikkeitä ja välillä hihitin ihan kippurassa, kun kuuntelin muksujen mielikuvitusjuttuja.
 
Samalla sain yleensä aika hyvä ompelurauhan, ainakin hetkeksi.
Taisin vain saada itse jonkun ompelukiintiön täyteen silloin, kun nyt en millään saa ompeluvireestä kiinni. Tänään jopa löysin kadonneet ompelusaksenikin, mutta neulomiseen verrattuna ompelu tuntuu kaikkine alkuvalmisteluineen niiiiin vaivalloiselta.  Siinä ajassa, kun kaavoittaa, leikkaa, laittaa koneet kuntoon ja tekee muut pakolliset alkuvalmistelut, olis neule jo vallan hyvässä vauhdissa. Toisaalta siitä ompelusta tulee sitten kyllä nopeasti valmista, kunhan vauhtiin vaan pääsee.. pääsisi..
 
No kylläpäs innostuin höpisemään jo vähän aiheen vierestä. Neuleita oon siis tänään lähinnä viimeistellyt, päätellyt langanpätkiä kuopuksen toimiessa saksimestarina ja harmitellut sitä, miten pienessä työssä on ihan sama päättelemisen vaiva kuin isommissakin.
 
****
 
Tänään mun pitää vielä kehittää joku helppo uusi työ, koska huomiseen lentisturnaukseen sopivaa katsojaneuletta ei nyt ole yhtään tekeillä. Siis: aivotonta, pyöröillä, helppoa ja vaikka vähän tylsääkin. Jotain resorineuletta varmaan sen oleman pitää. Pääsen sitten kotona varsinaisen työn alkuun nopeammin, kun se puuduttava resorivaihe on jo tehtynä.
Vois se olla kaulurikin, sehän on pelkkää resoria. Voisin vaikka testata Muoriskan ideaa kaulurista pitsineuleella!
 
Ja nyt pitemmittä höpisemisittä: Hyvää viikonloppua ja neulomisiin!!