(*Huom! Lisäsin peiton tietoja, jotka olin onnistunut poistamaan selostuksestani jossain vaiheessa.)

Tätä peittoa neuloessa on talvi kulunut värikkäästi ja rattoisasti. 

 

 Peitto valmistui jo jokunen aika sitten, mutta tarpeeksi edustavien kuvien ottaminen oli taas kynnyskysymys. Parempia kuvia odotellessa blogi unohtuu kohta kokonaan, joten näilläpä nyt mennään.

 
Peitossa on kaikkia mahdollisia sukkalankoja, mitä kotoa löytyi. Toki mukana on myös muita vastaavan vahvuisia, konepestäviä lankoja. Mukana on ainakin Novitan kaikenlaisia Nalleja, Ticoticoa ja Woolia. On myös Fabelia, Sisua, Lanettia, Pallasta. Ravelryn projekteissa niitä olen luetellut, mutta ihan kaikkia en enää edes muista.
 
Peittoa oli todella rentouttavaa tehdä. Välillä suunnittelin väriyhdistelmiä muutamaksi ruuduksi eteenpäin, välillä otin lankakorista vain ensimmäisen eteen sattuvan kerän. Edellisestä torkkupeitosta jätin mustan, valkoisen ja pinkin/vaaleanpunaisen värin pois, mutta nyt nekin mahtuivat mukaan.
 
 
xx

 

Periaatteessa joka toinen ruutu on ns. yksivärinen, joka toinen raidallinen. Mutta siis vain periaatteessa, siitä ei pidetty mitenkään orjallisesti kiinni. Se vain jotenkin helpotti seuraavan värin valintaa.
 
Peitossa on 20 x 15 ruutua, ruudut on aloitettu 39 silmukalla ja dominotekniikalla tämä on tehty. Dominopeittoon löytyy ohjeita monestakin paikasta ja tänne (klik) olenkin kerännyt muutamia linkkejä. No en nyt saa linkkiä tähän, menee pimeäksi koko ruutu. Kaivan esiin sen postin myöh.
 
xx
 

 * EDIT!

Peitto on neulottu 3 mm puikoilla, se painaa n. 1180 g.

Peiton neulonta-aika muiden projektien ohessa 16.11.2011- 10.3.2012.

Lopetteluintoa lisäsi hyvä halu saada ne sekalaiset sukkalangat jaloista pyörimästä ennen Toiseksivanhimman rippijuhlia!

 
 
 
Edellinen peitto valmistui 14.11. 2011 ja tämän peiton aloitin 16.11.2011. Aikamoisen koukuttavaa tilkkuilua tämä onkin. Hauskinta tietysti oli se, että lopuksi ei tarvinnut kuin saksia jokunen langanpätkä pois. Kaikki langat oli päätelty pois neuloessa eikä myöskään mitään monen illan tilkkujenyhdistelyurakkaa tarvittu. Reunaan neuloin metsänvihreällä muutaman kerroksen ainaoikeaa.
 
 
Nyt olen päättänyt, että teen joitakin keskeneräisiä töitä ensin alta pois. Lisäksi ajattelin neuloa vielä muutamat sukat. Ihan vain siksi, että saan lisää sukkalanganjämiä seuraavaa peittoa varten!! Entisiäkin on toki riittävästi vaikka kuinka moneen peittoon, mutta vaihtelu virkistää. Mitä enemmän värivaihtoehtoja, sitä riemunkirjavampaa neulottavaa itselleni riittää.
 

En ole oikein sinut tämän blogin kanssa, nytkin ruutu pimeni välillä ihan oudosti. Sori siis jo etukäteen, jos tätä pitää vielä kovastikin säätää!