Kameraa saatetaan tarvita muihin filmauksiin huomenna, joten tyhjensin sieltä aamulla nappaamani pingoituskuvat. Sain Minttumaarin valmiiksi eilen ja tämän päivän se on kuivunut pingotettuna varapatjan päällä. Huivi oli vielä melkoisen kostea kuvaushetkellä, joten kuvista tuli aika hassun näköisiä. En nyt vain malta olla vilauttamatta tätä :).

 

2808557457_62e8bbb068.jpg

 

Minttumaari
Ohje: Ulla 02/07, Katja Kvintus
Lanka: Garnstudio Alpaca 141 g
Puikot: 4,5 mm
 
Koko: 72 cm x 160 cm
 
Vau! Tätä oli mukava tehdä. Lopputulokseen olen myös tosi tyytyväinen, vaikka tehdessä jopa suunnittelin muuttavani reunusta jotenkin. Onneksi en ryhtynyt sähläämään, sillä tämä on hyvä juuri näin. Kokokin onnistui mahdottoman hyvin. 
Aloitin huivin elokuun alussa ja sehän jäi tauolle Olympialaisten ajaksi. Tauon jälkeen olikin oikein hauska jatkaa jo melko pitkälle edennyttä huivia.
 
Laskeskelin ja jännäsin langan riittämistä ja päädyin tekemään reunusta, kun pieniä ruutuja oli 28 kpl (= 2. kaavion 13 toistoa?). Hyvinhän se menikin, seuraavan toiston jälkeen lanka ei olisi enää reunuskaavioihin riittänyt.
 
 
Tänään podin kait huivin valmistumisen johdosta startitista oikein urakalla. Aloitin kolme huivia. Virolainen liukuvärjätty villakerä tahtoi kovasti päästä puikoille. Tein ensin Revontulta, mutta se ei ollut tarpeeksi pitsistä. Sama lanka vielä uusiksi ja toinen huivimalli testaukseen. Ei sekään ollut vielä hyvä, joten purin lopulta pois toisenkin huivinalun. Kolmas versio taitaa jäädä puikoille, lankakin välillä vaihtui.. vaan mikähän huivimalli mahtaa olla kyseessä.  Perästä kuuluu :D.
 

Jokos teillä on sukkapuikot viritettynä Sukkasadon varalta?! Minä niitä ainakin tänään jo vähän lämmittelin.

Olympiatakin ohjetta muuten naputtelin jo vähän alkuun. Jatkan sitä, kunhan taas saan joskus istua rauhassa koneelle :D. Ei siis viikonlopun aikana ainakaan!

 

Hyvää viikonloppua! Me ainakin meinataan pitää Suomelle peukkuja :)! Ja mahdottoman kovaa meteliä..