Marjatta kysyi tuolla kommenteissa purkulangoista:
 
"Olen pohtinut tätä ennenkin, mutta ei ole tullut kysyttyä keneltäkään. Nyt kysyn. Miten käsitellään lanka, kun se on purettu, että siitä saa vähänkin suoran? Jos sen kastelee, niin se tulisi , minun käsittääkseni, kiertää jollekin suurelle rullalle. Jos sen kiertää märkänä tiukalle rullalle. niin eihän se kuivu sisältä? Eikä se muuten suoristu, jollei kastele.."
 
Tämäpä kinkkinen ja aika tarpeellinen kysymys, joten heitän tämän kysymyksen muillekin.
 
Riippuu tietysti aika paljon langasta, miten purkaminen parhaiten tapahtuu.
Puuvillalankoja oon purkanut ihan suoraan kerälle ja joskus jopa neulonut suoraan purettua lankaa uuteen työhön. Mähän oon aika laiska ja meen usein siitä, missä aita on matalin. Puuvillalanka ei yleensä niin kamalan kikkuraista olekaan, mutta ei se jälki sitten heti tietenkään ihan uudensileää ole. Neuleen peseminen valmiina kaunistaa toki pintaa.

Villalankoja oon sitten kerinyt isoille vyyhdeille, sitonut langoilla kiinni muutamasta kohdasta ja sitten varovaisesti kastellut - tai kovin pölyiset tai likaantuneet langat pessyt ihan kunnolla. Joskushan on tullut purettua joku ihan käytössä ollut neulekin.
Vyyhti on helppo kuivattaa vaikka pyykkinarulla ja sitten kuivuttuaan keriä uudelleen.

Fufoilulle tämä onkin oikein passeli ajankohta, sillä nyt juuri saisi purkulangat aika nopeasti kuiviksi ja sisäsiisteiksi. Suoraan auringonvaloon niitä ei tietenkään kannata jättää päiväkausiksi, ellei halua samalla haalistaa ja vaalistaa lankojaan uusiksi.
 
Jospa olisi suuren suuri kanaverkosta tehty rulla, jolle langan voisi kääriä ja sitten kastella. Semmoinen rulla varmaan toimisi aika hyvin - jos sitten on tilaa kuivatella sellaisi suuria rullia :).
Angorina muuten on ainakin värjännyt lankoja suurella rullalla, muistelen joskus nähneeni.
 
Kertokaapas muut nyt niitä parhaita purkamis-pesemis-kuivattelemisvinkkejä,  jos niitä jollain sattuu takataskussa olemaan.
Minähän lupasin pitää ne UFOpurkutalkoot ja nyt olisi hyvät neuvot kalliita :).
Onkos muilla nyt purkuhommia tiedossa - puretaanko porukalla vanhat virttymykset?
Fufoiluhan alkaa jo lähestyä loppusuoraansa - oijoi, viikko vielä loppukirihommiin. Äh..
 
 
Haluaisin piakkoin virkata repun tai vaikka maton. Semmoinen ikuisuusprojekti näiden muiden hommien välissä olisi tarpeen. Nyt saisi kyllä kaikin mokomin toivottaa tsemppiä viimeistelysäätöihin, ettei mun tuumaustauot veny liian pitkiksi.
 

714890.jpg
 
Mukavaa viikonloppua kaikille!! Me mennään nyt värkkäämään mansikkakaakkua alkavan viikonlopun kunniaks. Moi!!
 
Tulipa tavallistakin sekavampi sepustus, mutta kävin vastaamassa puhelimeen eräänkin kerran tässä välissä.