Hupsista keikkaa. Hahtuvaiset lapaset kutistuivat yli odotusten. Jopa piti hetkinen hirvistellä pyykkikoneen luukun ääressä, että löytyykö sieltä yhtään mitään.
 
 
Hampaat irvessä näitä sai myös venytellä mittoihinsa ja muotoihinsa, mutta ovatpa nyt taatusti tiiviit ja lämpimät. Tulkoon vaan meillekin paukkupakkaset.
Silmukoita 32, puikot 6 mm ja painoa 66 g.
Lapaskuu, mikäs muu.
 
 
  
                                           
                                                           
 
Silmukkamäärät ja mitat lisään  Neulenuotteihinkin vastaisen varalle. Aiempien hahtuvalapasten spekseillä nämä liikkeelle lähtivätkin, mutta olen vain ollut laiska mittaamaan lapasia aikoinaan. Näistä on nyt sentään mitat tallessa, kunhan ne joku vielä naputtelisi tuonne muistiinpanoihinkin asti.
 
Vähän mua harmittaa, etten ehtinyt lapaskuun aikana tehdä enempiä hahtuva- tai muita huovutettavia lapasia. Kyllä ne käytössä ovat niin hyviä. Meillä tykkäävät huovutetuista lapasista niin tytöt kuin pojatkin ja ikähaitari on 5 - melkein 13 vuotta. Puhumattakaan nyt tästä 44-vuotiaasta huovutuslapasfanista :). 
 
Onneksi huovutettuja jo jokuset onkin ennestään, sillä esim. 11-vuotias juniori pitää omia hahtuvalapasiaan (klik, kuva) ihan parhaina "mokkenhanskoina". Pukinkonttiin voisin ainakin yhdet semmoiset vielä tehdä. Tekeillä olisikin ollut yhdet, mutta ne menevät purkuun. Ostin nääs messuilta semmoista kivaa huovutettavaa lapaslankaa, mutta en suostu sittenkään neulomaan lapasia kahdeksikon puikoilla. En usko, että lankakaan riittäisi.
 

 
Pieni punainen projekti taitaa kyllä jäädä kesken. Tänään pitäisi tehdä sitä ihan hurjasti, jotta saisin eilisen puretun pätkän korvatuksi ja vielä sen ensimmäisenkin tingin urakoitua. Mutta tällä menolla sen neulominen ei taida enää olla kovinkaan hauskaa. 
Yrittäisinkö vaiko luovuttaisinko...
 
Hyvää viikonloppua ja alkavaa adventinaikaa kaikille!!  Mepä nähtiinkin tänään jo joulupukki - pankissa :). Luvattiin olla oikein kilttejä.