Mieleni minun tekevi
aivoni alati ajattelevi
lankakauppoihin shoppailemahan
uusia keriä hiplailemahan..
 
 
Siltä varalta, että taivas putoaa niskaan tai linjat menee poikki, kameran piuha umpisolmuun, netti tilttaa tai kotona tapahtuu joku muu katastroohvi. Postaus ennen kuin hulivilit koululaiset palaavat melskaamaan.
Onhan meiltä jo kone hajonnut remonttikuntoon ja vaa'astakin simahti patteri kesken hamstereiden, joten ei kahta kolmannetta -periaatteella bloggaan näitä mun viimeisiä hamstereitani tähän valmiiksi odottelemaan vihonviimeistä kellonlyömää.
 
Hiihtolomaviikko oli enemmän lasten kanssa hiihtelyä ja muuta touhuamista, joten neulomiset ei kovinkaan edistyneet. Vielä kun innostuin yhdestä villapuseron ohjeesta ja halusin saman tien tehdä sen (ylipitkine) hihoineen kaikkineen, niin alkoi vahvasti näyttää siltä, ettei paljon valmistuneita enää synny. Hihojen jälkeen kaarroke syntyi kuitenkin ihan tuota pikaa, vaikka jouduinkin ohjeen systeemejä aika lailla viilaamaan.
Sitten olikin vielä jokunen päivä aikaa ja kun olin jo jonkun aikaa katsellut valkoista Isoveikkakasaa sillä silmällä, päätin vielä kokeilla onneani.
Aloitin liivin - ja sekin tuli jo valmiiksi.
Virkattu tyynynpäällinen jämälangoista on ollut tekeillä lähes hamsterien alusta asti ja nyt sain sitten vihdoin kasattua valkopunakeltaiset isoäidinneliöt tyynynpäälliseksi.
 
 
Valmiita siis keskiviikkona 28.2.
  • Kaarrokepusero Novitan nuorisoliitteen ohjetta soveltaen Jussi ja 7V-langoista 480 g
  • Liivi saman vihon ohjeella Isoveli-langasta 342 g
  • Tyynynpäällinen jämälangoista 257 g
Nyt ollaan jo lähellä 4 kilon ylitystä, joten jatkan vielä yhtä virkkuuta ja sitten tarvitsisin uuden pannunalusen entisen kärähtäneen tilalle. Itselleenhän ei ikinä ehdi tehdä patalappuja, vaan tässä odotellessa se kuitenkin on sopiva välityö.
 
 
Tässäpä näitä, yli 4 kilon pitäisi mennä, joten tavoite (2,8 - 3 kiloa) ylittyy vallankin hyvin. Kokonaiskisassa jos kympin sakkiin yltäisi :), niin pääsisi pistesijoille.
Torstaina suuntaan lankakaupoille, mun on nähtävä ne uudet Bambulangat läheltä.
 
418003.jpg
 
Itsekuvaaminen on niin kivaa.
 
418005.jpg
 
419647.jpg
 
Kaarrokepuseroon piti tuota kaarrokeosaa tosiaan muuttaa aika paljon, lisäksi tein hihat täysmittaiset ohjeen vajaiden sijasta. Oon sen verran keski-ikäinen, että minusta villapaita on ensisijaisesti lämmittävä vaatekappale ja siinä pitää olla kunnon hihat ja kaulus.
Ohjeen mukaan tehtiin ensin raglankavennuksia, sitten kaarroketta 11 cm, jonka jälkeen puikolla olleet 140 !!! s. piti päätellä. Mä jatkoin ja kavensin vielä ainakin kahteen kertaan ja lopuksi tein lyhennetyillä kerroksilla tuon kaula-aukon, jotta sain taakse vähän enemmän korkeutta kuin eteen. Siitä tuli kivanmuotoinen.
Lankakin riitti lopulta, varoiksi tein noita raitoja.
 
Sit se liivi (sori huono kuva, mä vaan en jaksa filmailla nyt enempää, kun ite ei kuitenkaan saa hyvää kuvaa):
419652.jpg
 
Tässäkin on noi ralliraidat siksi, että varauduin mahdolliseen langan loppumiseen. Olisin sitten voinut säätää jotain tuonne ylös samalla tummansinisellä, mutta eipä sitä säätöä sitten onneksi tarvittu.
Tämä ja se aiempi villapusero vei jokseenkin tasan kilon Isoveikkaa.
 
419650.jpg
Tässä sit vielä sekalaisista jämälangoista virkattu tyynynpäällinen. Toisella puolella on vähän tummempia kelta-puna-valkoisia lankoja. Reunassa on aukko, josta voi pujottaa sisään joko oikean tyynyn tai niin kuin äsken, istuinalustan. Näitä vois tehdä lisääkin, sillä oli kiva sommitella lankakopan värejä ja monta oikeasti tarpeetonta lankaa tuli hyvään käyttöön. Kesällä tämä menee vaikka puutarhatuolin päällisenä. Nyt kuopus näyttää kyllä omineen tyynyn itselleen.

419661.jpg

Tässä näkyy vielä se toinenkin puoli, ennen yhteenvirkkaamista.

 
 
 
Heti kun löydän yhden 15 v vanhan ufon, puran sen, koska nyt sille on suunnitelma kuopuksen villatakki-bolerona. 
Kaivelin jo vähäsen omia kevätlankoja kaapista. Ne löytyikin nyt hyvin, kun monta muovikassillista villalankoja on pois. Itsas sieltä lyötyykin varmaan kaikenlaista mukavaa neulottavaa - pitkäksi aikaa.
 
Tässäpä näitä.
 
 
Vaihe kerrallaan ohje täällä. (Klikkaa "ohje virkkausmerkein".)