....otetaas uusiks.. eka kirjoitus haihtui taivaan tuulosiin tahi vuodatuksen syövereihin.... oli kyl mun mielestä ihan painokelpoista tekstiä.. :)

 

Vauvan villatakki sai nyt vihdoin napit.
 
 
 
Seamless Yoked Baby Sweater
Ohje: Carole Barenys (link) - (ravlink)
Lanka: Schachenmayr nomotta Regia Hand-dye Effect 77 g
Väri: 06557
puikot: 3 ja 3,5 mm
(5.-11.11.) + napitus
- kummityttövauvalle
 
Olipa vaikea tehdä oikeasti pieni neule.
Ohjehan on juuri siitä hyvä, että se aloitetaan ylhäältä kauluksesta, levennetään kaarrokkeessa ja lopun voi soveltaa sopivaksi matkan varrella. Kaarrokkeen lisäysten ohessa tehdään tuommoiset pienet koristekohoraidat.
 
Samalla mallilla tein kesällä villatakin kuopukselle. Silloin oli paksumpi lanka ja puikot, mutta harrastin ahkeraa sovittelua matkan varrella ja hyvä siitä tuli, ihan 6-vuotiaan kokoinen.
 
 
Nyt ei voinut sovittaa eikä lähimaillakaan ole mitään yhtä pientä olentoa avuksi ja vertailukohteeksi. Meinasinkin ihan eksyä pikkuruisen neuleen koon kanssa. Monesta lehdestä katsoin vauvojen neuleita ja hihojen pituudeksi (kainalon alta) neuloin lopulta n. 17 cm ja vartalon pituudeksi n. 18 cm.
Tarkoitus olisi, että nuttu mahtuisi n. 3 kk ikäiselle ja siitä vähän eteenpäin. Mittasuhteiltaan nuttu näyttää minusta kohtuullisen sopusuhtaiselta, mutta muuten sen koko on arvoitus. Liian pieni se ei ainakaan voi olla!!
 
Ei muuten ollut ihan helppo kuvata tätä neuletta, parhaiten langan kauniit sävyt ehkä näkyy tässä myttykuvassa:
 
 
 
 
tai pihalla:
 
 
 
Visioin mielessäni setin vaaville ja mamille, joten samaa lankaa saan edelleen neuloskella..
 
Kuten jo ennenkin oon ihastellut, tuo on aivan ihanaa lankaa neuloa! Mutta en minä siitä sukkia tekis. Sehän on kuin hahtuvaa, jonka ympärillä kulkee ohukaista rullalankaa.
Omille lapsille tehdyt vauvanneuleet oli aika pastellisia, mintunvihreää, pinkkiä, vaaleaa lilaa, sinivalkoista ja sitä rataa. Oi niitä aikoja :D.
 
***
 
 
Muuten mun puikoillani on ollut palasia. Dominoja jämälangoista! Kiva neuloa tilkkupeittoa, joka saman tien yhdistetään.
Toisaalta tilkkupeiton teossa on kyllä kiva vaihe sekin, kun voi tiirailla ja sommitella erilaisia tilkkujen väriyhdistelmiä ees ja taas.
No, sitä vartenhan mulla olis kyllä keskeneräinen isoäidinpeittotekeles kaapissa odottamassa :D.
 
Raitoja pistän menemään ihan just fiiliksen mukaan ja vauhtiakin saisi tämän kanssa pitää. Meidän sohvan päällä ollut kankainen suojuspeitto nimittäin halkesi, ihan kului pahki. Uutta peittoa todella tarvitaan. Laskin, että 3 x 10 ruudukko riittää ja oonpas jo sen puolessa välissä.
 
***
 
Lapasiakin pitäisi puikoille ottaa, mutta näillä kuravesikeleillä paksut hahtuvatumput ei oikein iske. Kurahanskat kai ennemminkin.
 

 Valoisaa mieltä ja puikottelun iloa myrtsiin marraskuuhun!