Siivoilin vanhoja kuvia pois vuodatuksen kuvagalleriasta. On ihan  tajuttoman sekava koko mokoma "galleriani". Enpä tosiaankaan aikojen alussa tajunnut nimetä kansioita riittävän selkeästi ja jatkossa sekava meno on vain yltynyt. Nykyään niitä kuvia saa välillä etsiskellä oikein suurennuslasin kanssa, että mihinkäs mikäkin tuotos tuli jemmattua. Joskus tekisi mieli posauttaa koko galleria taivaan tuuliin ja aloittaa koko homma alusta, mutta millä ihmeen ajalla - kysynpä vaan!

Tässä nyt samalla bloginavauksella vähän jaarittelua ennen illan viimeisiä puikollisia :).

Olen tainnut ennenkin kertoa, että syksyn mittaan olemme kuopuksen kanssa tehneet askartelukerhossa kaikenlaisia mielenkiintoisia juttuja. Tietysti myös joulukoristeita.

1142412.jpg

Tonttu tuossa keskellä on tehty tervanarusta.. Ihana tervan tuoksu, siis. Teimme tyttötontun ja äititontunkin. Narupallot ovat kuusenkoristekokoa.

 

Narupalloja teimme vähän isompinakin, mutta niistä oli melkein mahdoton saada kunnon kuvaa, valolla tahi ilman. Pallot kylläkin onnistuivat oikein hienosti, vaikka itse sanonkin.

1142440.jpg

1142442.jpg

Tässä siis pyöreäksi puhalletun ilmapallon päälle liimattiin tiiviisti paperinarua ristiin rastiin. Liimana oli ohennettua puuliimaa, jos oikein muistan, ohut erikeepperi käy myös. Paperinarua laitettiin vuorotellen tuollaista leveää ja ohutta. Pallo jätettiin kuivumaan seuraavaan päivään, sitten sai poksauttaa ilmapallon krits-kräts-poks. Olipa siinä aikamoinen kuivunut liimahöttö pinnassa! Virkkuukoukun avulla pujotettiin valosarja pallon sisälle ja tökittiin sitä vähän eri puolille palloa loistamaan. Lopulta pallo ripustettiin narulla kattoon roikkumaan.

Narupallo on aivan mainio esimerkki askartelukerhon tuottamasta ilosta ja taidosta hyppysissä. En ikivarmana koskaan olisi kotona omin päin ryhtynyt tällaisia tekemään, mutta nyt on taito ja tieto narupallon tekemisestä hallussa. Luulenpa, että joskus teen vielä lisääkin narupalloja.

Onnistuin saamaan vauvelin lapasista hiukan tarkemman kuvan ja menenkin nyt vaihtamaan sen myös tuonne aiempaan postaukseen.

 

1142438.jpg

 

3 jouluneuletta pitäisi vielä saada valmiiksi, joten eipä auttaisi tässä kovin pitkästi notkua.

Vaikka jouluneuleet ja varsinkin kaikki muu joulunaluspuuha on vielä ihan kesken, niin olenpa minä jo alkanut tehdä listaa eh-dot-to-mas-ti joulujuttujen jälkeen tehtävistä neuleista! Pysyisi nyt vain puikot kurissa, etten lipsahda aloittamaan mokomia ihan vielä. Eipä auttaisi printtailla kaiken maailman kivoja ohjeita netistä!

Nonni, neulomisiin taas!