Kuinka pitkät hihat voi olla 100-senttisen ihmisen eli noin 3½-vuotiaan puserossa?
 
 
Ohjeessa lukee, että 27 cm, mutta todellisuudessa ne ovat suunnilleen  24 cm + 3 cm + 3 cm + 3 cm + varmuuden vuoksi vielä 4 cm.
Ennen ajattelin, että tämä on joku outo metku, jota tapahtuu vain mulle, mutta viime aikoina en ole ollut enää huolissani. Samaa tapahtuu muillekin, joten nou hätä.
Varmasti kaikki ylimääräisesti neulomani hihasentti- (desi-, kilo-?) metrit (vartalokappaleissa tämä tapahtuu yleensä ennen kainalokavennuksia) odottavat minua jossakin tulevaisuudessa.
 

195988.jpg

 
 
 
Kuopuksen Teddy -pusero alkaa kuitenkin kaikista noista mystisesti kadonneista hihasenteistä huolimatta olla viittä vaille valmis, kokoon se pitää vielä kursia. Siinäpä sopivaa telkkaripuuhaa illaksi.
 
Jippijaijee. Tämähän tarkoittaa tietysti sitä, että kun yksi työ valmistuu, on aika suunnata katse tulevaisuuteen (neul. huom; uuteen neuleeseen).
 Toki täällä on keskeneräisenä vielä se taannoinen Bulma- hihatus. Se on jo melko iso, mutta edelleen meillä vallitsee epätietoisuus, mikä hänestä aikuisten oikeasti tulee. Selvinnee sekin lähiaikoina, kun asia rauhassa hautuu.
Kesken ovat myös ylösalasraglan ja musta Kid Mohair -hiha. (Ai minkä hiha? Totta puhuen en tiedä, mutta oletan sen selviävän aikanaan.)
Näille töille on nyt tärkeää hidas kypsyminen, joten emme häiritse heitäkään tämän enempää.
 
Nyt pitäisi siis enää päättää, onko se seuraava työ pipo, lapaset, sukat, sniikkerit, huivi, poncho, bolero vai patalappu.
 
195986.jpg
Tätä neuloessa alkoi ihan oikeasti tehdä mieli jotain yhtä pehmeää itsellenikin :).
 
Edit: Kuva valmiista puserosta 25.9.
198501.jpg
 
 
*) otsikko viittaa lukemattomiin Salaisuus- ja Neitietsivä -kirjoihin, joita meille roudataan kirjastosta viikottain.