Tänä vuonna päätin jättää viimetingan jouluneulomushikoilun väliin. Mulla ei ollut enää tekemättömiä joululahjaneuleita, vähän vain jotain lapasentekelettä sillä mielellä, että teen jos ehdin ja jos en ehdi, en tee.
Ei siis ollut - ennen eilistä.
 
2151241.jpg
 
 
Juupa juu, poikkesin vain kaupungilla ohikulkeissani lankakauppaan. Olin postireissulla, mutta tämä oli kyllä se postista kauempana oleva lankakauppa :D. Menin nimittäin kyselemään (ihan totta!) helmitarvikkeita.
Löysinkin nipun helmitähtikehikoita ja jokusen pussillisen niihin sopivia helmiä. Värivalikoima ei kovin huikea ollut, mutta eipä sitten tullut ostettua liian montaa pussukkaakaan. Tähtikehikot ovat muuten tosi hyviä, ohuempia kuin netistä tilaamani. Näitä meikäläinenkin amatööri saa käänneltyä nätisti ilman silmävammoja ja murskaantuneita lasihelmiä. (Onkohan mun tekniikassa joku vika, kun se paksumpi tähti meni ihan vinkeroksi - toisin kuin eräillä?)
 
2151239.jpg
 
Kun helmiostokset oli reilassa, tarkistin ihan vain varmuuden vuoksi, pitikö ovessa oleva lanka-alennuslappu tosiaan paikkansa. No pitihän se.
 
 
Jos ostaessaan neljä kerää Maijaa taikka Jannea saa viidennen kerän kaupanpäälliseksi, niin voiko muka sellaista tarjousta vastustaa? Tai oikeastaan, SAAKO sellaista tarjousta ohittaa?! Minusta ei.
Ostin siis tarjouserän verran lankaa ja kilttinä Helmiksenä aloitin siitä heti uuden neuleen. Siinä sitä riittää neulottavaa jouluun asti. Parempi vielä, jos lauantaiksi ehtisi.
Tässä on nyt kyseessä puikot vastaan kello ja kalenteri, mutta onhan sitä ennenkin saatu ihmeitä aikaan konvehtien ja kynttilänvalon voimalla :).
 
Olisipa vain helppoa neuloa valmiista ohjeesta :P.
 
 
Kävin minä siellä tarjouslaarilla vielä toisenkin kerran säästämässä, mutta siitä sitten joskus toiste :).
Nyt, mars neulomaan!