Tämän päivän tavoitteena on tehdä 4 peukaloa. Muitakin lapasia voisi jatkaa ja enemmän houkuttelevatkin, mutta jotta lopussa ei odottaisi isompi "peukalopotti", niin päätin nyt tehdä nämä puuttuvat peukut alta pois.

Minusta on oikein hauskaa, kun lapset ovat enimmäkseen varsin kiinnostuneita käsitöistä ja niiden tekemisestä, joskus osallistuvatkin suunnitteluun ja lankavalintoihin. Toisinaan siitä kiinnostuneisuudesta on vähän haittaakin, etenkin silloin, kun tekeillä on lahjaneuleita. Nyt juuri pitää oikein tarkasti pohtia, mitä neuleita voi milloinkin pitää (kenenkin) näkösällä.

Lahjaksi tarkoitetut lieskalapaset olen onnistunut tekemään osittain piilotellen peukkuvaiheeseen, mutta nyt en uskalla ottaa niitä näytille, joten hämärähommiksi ja iltapuhteiksi menevät nuo peukaloiset. Tiukkaa tekee se, että on mustaa Woolia mustilla eebenpuikoilla. Tässä iässä näkö ilahtuu ennemminkin paksuista puikoista ja vaaleasta langasta :).

1053506.jpg

Aasista siltaan ja takaisin peukkuihin! Tsetsenia-keräykseen lähtevät lapaset sain tyystin valmiiksi peukkuja myöten ja kai minä ne eteenpäin lähetän, vaikka tulikin hieman turhan löysää neulosta. Isoveljeä kai pitäisi sittenkin neuloa 5 ½ mm puikoilla eikä kutosilla. Miten näihin lahjatöihin on aina jotenkin tyytymätön? Tuntuu siltä, että paremmat pitäisi tehdä, vielähän ehtisi kyllä. 

Malli on Stitch'n Bitchistä tuttu, lankana on Novitan Teddyä ja Isoveljeä ja oikeastaan tein kerrankin lapaset ihan tismalleen ohjeen mukaan. Tein kaksi vuotta sitten pukinkonttiin liudan erivärisiä lapasia samaisella ohjeella ja tykkään kovasti tuosta pehmoisesta varsiosasta. Lapaset painavat 82 g. Langat löytyivät omista ehtoisista lankavarannoista ja kulutusarvio osui tosi kohdalleen, sillä jostain aiemmasta työstä jäänyt vajakerä Isoveljeä kului lähes metrilleen.

250352.jpg

Nyt lisää lapasia puikoille! Parikin joululahjaneuletta on oikein tiiviissä mietinnässä. Ajattelin kokeilla, josko ihan oikeasti onnistuisin tekemään salaa muutaman vähän isomman neuleen kotiväelle. Yllätykset on niin kutkuttavia :).

 

Ai niin juu. Haluaisin itselleni vielä tänä talvena uuden paksun villatakin, mutta nyt tarvitsisin vinkkejä kotimaasta saatavista lankaehdokkaista. Langan vahvuus saisi olla suunnilleen Isoveljen luokkaa, mutta värimaailma jotain vähän murretumpaa (ei kuitenkaan esim. Noroa). Ilahtuisin kaikista ideoista, joten kertokaapa, jos tulee mieleen hyviä lankavinkkejä.

Hyvää ja turvallista alkavaa viikkoa kaikille!