Pari viikkoa sitten, kun täällä kävi se kevät ennen kuin lunta alkoi tulla taas urakalla, taisin saada jonkinasteisen auringonpistoksen. Ostin Lidlistä kukertavaa puuvillalankaa ja aloitin kuopukselle hameen. Hametta neiti halusikin, mutta ei meillä mitään puhetta ollut tämmöisestä väristä. Itselläni oli mielessä aivan toisenlainen hamemallikin, mutta tämä se vain puikoilla alkoi pyöriä.
 
Joskus kyllä tuntuu, että langoilla ja jopa puikoilla on ihan oma tahto. Silloin ei neulojaparka voi yhtään tietää, mitä puikoilta lopulta pulpahtaa Viaton.
 
-
-
 
Useampi vuosi sitten bongasin silloisesta MagKnits -nettineulelehdestä kivan mallin, Skirtsiclen. Onneksi olin ottanut talteen hameen ohjeen ennen kuin MagKnits yhtäkkiä katosi. Osa ohjeistahan on edelleen olemassa, niiden metsästäminen vaan ei välttämättä ole ihan helppoa. Siihen maailman aikaan mä vielä periaatteessa "vastustin" enkunkielisiä ohjeita, joten yllättävää sinänsä, että ohje on tallessa.
 
Skirtsiclenä tämä siis alkoi. Halusin kuitenkin hamoseen vähän kasvunvaraa. Kolttu jäi ikään kuin hautumaan.. kasvunvara-asioita mietiskellessä neuloskelin (tulevat) langanloput tiskiräteiksi. Tiskiräteistä meinasi ihan tulla neuloosi, niin kuin on jo nähty, mutta onneksi tässä eräänä paivänä muistin taas hameenkin.
Sainpa vielä ideankin; virkkasin hameeseen henkselit, jotta sitä voi ensin pitää liivihameena. Myöhemmin henkselit voi ottaa pois, jos haluaa.
 
-
-
 
 Skirtsicle
ohje  (ravelrylink) Katherine Vaughan
Lanka: Zettl Colorado 215 g
Puikot: 4 mm?
 
Ynnä muuta, eli omaa: olkaimet ja napit ja kasvunvara,
helmassa ainaoikeaa.
On tämä ainakin iloinen väriltään :).
 
*** 
Listaan vielä tän kuun valmistuneisiin pari (khöm) tiskirättiä ja yhden mallitilkun, josta tulikin kännykkäpussi.
JOs illalla joudan koneelle, varmaan vielä huseeraan noiden blogisivujeni kanssa, että ei kannata siitä hämmentyä :).
Kamerasta ehtyi akku noiden kuvien aikana, joten tiskiräteistä ei nyt ole kuvia. Mutta onhan niitä nyt jo nähty Silmänisku.
 
Heikun-keikun :).